eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Száz nyertes juthat havi bruttó 200 ezer forint ösztöndíjhoz.

Ismét lehet pályázni április elejéig a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) - közölte az intézmény.

Az MMA hetedik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészetelméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül.

Idén is

  • az építőművészet,
  • a film- és fotóművészet,
  • az ipar- és tervezőművészet,
  • az irodalom,
  • a képzőművészet,
  • a művészetelmélet,
  • a népművészet,
  • a színházművészet és
  • a zeneművészet területéről várják a pályájukon már felmutatható eredménnyel rendelkező pályázókat.

A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni. Jelentkezni az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén lehet

április 2-ig.

Minden olyan, magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét.

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, a felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be. A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti vagy művészetelméleti végzettség, szakképzettség.

A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget is kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt az MMA MMKI központjaként működő Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről, emellett tovább bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket.

A pályázati támogatási időszak 2024. szeptember 1-től 2027. augusztus 31-ig tart.

Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram célja a magas színvonalú alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenység támogatása, anyagi feltételeinek megteremtése - áll a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×