eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Glynis Johns

A színésznő Los Angelesben halt meg, 100 éves korában.

Glynis Johns brit színésznő Mrs. Banks szerepét alakította az 1964-es, 5 Oscar-díjas Mary Poppins musicalben, ami mára a Disney igazi klasszikusává vált - adta hírül a BBC.

A színésznő 1923. október 5-én született Dél-Afrikában, mert a walesi származású, szintén színész szülei épp ott léptek fel. Nyolcéves korában, a londoni West Enden indult a színészi karrierje - írja róla a HVG. Első nagy filmszerepét 1948-ban kapta a sellő Miranda karaktereként, a vígjátékban nyújtott alakítása sztárrá tette őt az Egyesült Királyságban.

Az 1960-as Csavargók című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában.

1973-ban Tony-díjat is nyert az Egy kis éji zene című Broadway-musicalért, amelyben Desiree Armfeldt szerepét játszotta és elénekelte a Send In The Clowns című dalt, amelyet kifejezetten a számára írt Stephen Sondheim. A musicalből négy évvel később film is készült, de abban már Elizabeth Taylor alakíthatta Armfeldtet.

Utolsó emlékezetes szerepeinek egyike az 1995-ös Aludj csak, én álmodom című filmben volt, amelyben Sandra Bullockkal együtt szerepelt, az 1999-es Szupersztár című filmben pedig Molly Shannon és Will Ferrell mellett játszott.

Ezt követően visszavonult, utolsó éveit egy hollywoodi idősek otthonában töltötte, ahol békésen halt meg 100 éves korában.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×