eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ákos dupla telt házas Opera-koncerttel ünnepelte harmincéves szólópályáját

Decemberben az Arénában is bemutatja a jubileumi műsort.

Ákos idén ünnepli szólópályafutásának 30. évfordulóját: az első szólóalbuma, a Karcolatok éppen harminc éve került a lemezboltok polcaira. Erre a kerek évfordulóra jubileumi kiadvánnyal és exkluzív koncertekkel készült.

Az Operában a múlt hétvégén óriási siker mellett dupla teltházas koncertet adott a Harminc év című, exkluzív, akusztikus, jubileumi műsorával, amelyben a Győri Filharmonikusok és a pécsi VoiSingers kórus kísérte. A folytatás december 16-án lesz a Papp László Budapest Arénában, ahol még soha korábban nem adott ültetett koncertet.

Ákos első szólólemeze 1993. március 23-án jelent meg Karcolatok címmel. A hazai elektronikus zene úttörő formációjának énekeseként ekkor már jól ismert szerző-előadó itt olyan nagyszerű zenészekkel kezdett dolgozni, mint László Attila jazzgitáros, Horváth Kornél ütőhangszeres, ifj. Rátonyi Róbert zongorista, Dorozsmai Péter dobos-producer vagy Fekete Samu Tibor basszusgitáros. A zenei kalandnak indult album végül kijelölte számára a jövőt: a Karcolatok elsöprő sikert aratott, olyan szerzeményekkel, mint a Hello vagy a Keresd meg a lányt, rögtön aranylemez lett, és több mint 100 ezer példányban kelt el.

A kerek évfordulóra szeptember 29-én újra megjelent a Karcolatok eredeti anyaga dupla LP-n, sok extra felvétellel kiegészítve: az újrakiadás a megjelenése óta vezeti a Mahasz lemezeladási listáját.

Ugyancsak az évfordulóra készült el a Harminc év című akusztikus műsor. A Magyar Állami Operaház két estén át adott otthont az ünnepi eseménynek. A közönség hónapokkal az előadás előtt, 16 perc alatt kapkodta el a jegyeket, A műsor két felvonásban került színpadra: az elsőben régi zenésztársak, kamarakórus és vonósnégyes kísérte Ákost, a szünet után szimfonietta és kibővült énekkar határozta meg a hangzást. Két napon át versek és dalok, pazar látványvilág, meghatottság, bennszakadt csöndek, felszabadult ünneplés és álló ováció töltötte be az Operaházat.

„Azt hiszem, minden várakozásunkat felülmúlta ez a jubileumi koncerthétvége az Operában. Elképesztő élmény és hatalmas munka volt! Köszönöm mindenkinek, aki eljött. A közönségnek és a zenésztársaknak egyaránt hálás vagyok a harmincéves szólópályáért. Nem merek belekezdeni egy személyes hangú értékelésbe az Opera-dupláról, mert még nagyon élénk az emlék, és biztosan túlzásokba esnék. Talán elég annyi, hogy életem legfontosabb előadásai közé került – számomra" – mondta Ákos.

Aki most lemaradt, annak van még módja megtekinteni az ünnepi műsort: idén utoljára december 16-án a Papp László Budapest Sportarénában látható a Harminc év, jelentősen kibővített filharmonikus zenekarral és kórussal, komoly látványvilággal.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×