eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Mácsai Pál, a színház igazgatója beszél a 2017/2018-as évadnyitó társulati ülés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Örkény István Színházban 2017. szeptember 26-án. Az eseményen átadták a színház felújított nézőterét.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Idő előtt keresik az Örkény új igazgatóját

Kiírták a pályázatot, pedig Mácsai Pál megbízatása 2025-ig tart.

Másfél évvel Mácsai Pál igazgatói mandátumának lejárta előtt kiírták a budapesti Örkény István Színház vezetésére a pályázatot. A kiírás az ügyvezetői munkakör 2025. március 1-jétől 2030. február 28-ig tartó betöltéséről szól, tehát nem arról van szó, hogy Mácsai előbb adná át a stafétát, hanem csak

előbb derülne ki, hogy ki lesz az utóda

- írja az Index.

A lap úgy tudja: az Örkény Színház példaként szeretné azt a modellt felmutatni, hogy az új és a régi igazgató együtt dolgozik – ezek szerint jó egy évig –, hogy már közösen tudják megtervezni a 2024/25-ös évadot, illetve az is biztos, hogy a színháznak lesz olyan pályázata, amely a szakmai kontinuitást biztosítja. Mindebből az is következik, hogy

Mácsai Pál nem pályázik.

Az Index beszélt a lehetséges utóddal is. A fővárosi színházi életében minden mozog: a Budapesti Operettszínház mai meghallgatásán már csak ketten jelennek meg, mert Szabó P. Szilveszter pályázatát – Halasi Dániel rendező Pesti Magyar Színházhoz beadott pályázatához hasonlóan – érvénytelenítették. Barda Beáta pedig arról tájékoztatta az Indexet, hogy 2024 decemberében nyugdíjba megy, tehát nem tölti ki a mandátumát a Trafó élén.

A portál információi szerint az utód ügyvezetőként Gáspár Máté kulturális menedzser, a Budapest Brand programigazgatója, a Budapest Nagyregény projektvezetője lehet. Szakmai körökben évek óta emlegetik Polgár Csaba nevét is.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×