eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: veresegyhaz.kornyeke.hu
Nyitókép: veresegyhaz.kornyeke.hu

Megint van gyógyvize egy Pest megyei településnek

Ismét megkapta a gyógyvíz címet a Veresegyházán feltörő termálvíz.

Idén eddig négy új gyógyvíz minősítést adott ki az illetékes hatóság - írja a termalonline.hu.

Az egymedencés Veresegyházi Termálfürdő Erzsébet kútjának vize a közelmúltban megkapta a gyógyvíz minősítést. A termálvizük egyébként korábban már rendelkezett ezzel a címmel, még 2008-ban szerezték meg a minősítést, azonban egy ideje már nem szerepeltek a gyógyvizes hatósági nyilvántartásban.

A veresegyházi gyógyvíz kiválóan alkalmas ízületek degeneratív betegségeinek, idült és félheveny ízületi gyulladásoknak a kezelésére, ortopédiai és baleseti műtétek utókezelésére. Az ajánlott fürdési idő egyhuzamban 20 perc, ami kis pihenést követően többször ismételhető.

A veresegyházival együtt idén már négy gyógyvíz minősítést adtak ki újonnan. Januárban a Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő kapta meg ezt a címet. Bár a Szatmár Kincse gyógyvíz teljesen újként szerepel a lajstromban, de valójában korábban már ők is rendelkeztek ezzel a címmel, amit újra megszereztek.

Idén kapott gyógyvíz minősítést Szolnokon a II-es számú termálkút vize. Ez a város negyedik olyan kútja, ami minősített gyógyvizet ad. Mindezeken túl idén még a kiskunhalasi fürdő 4-es számú termálkútja került be újonnan a gyógyvizes lajstromba. Ez jelenleg a település második gyógyvizes kútja.

Fontos tudni, hogy a gyógyvíz cím megszerzése miatt egy fürdő még nem lesz gyógyfürdő. A gyógyvíz és a gyógyfürdő titulus két teljesen eltérő folyamat során szerezhető meg.

Mindkét címet el is lehet veszteni, ahogy például Nagykállón történt a gyógyvíz minősítéssel az elmúlt év végén.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×