eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Jön a Sziget, mutatjuk a nagy közlekedési változásokat

Óbuda-Békásmegyer megállapodott a Sziget fesztivál szervezőivel arról, hogy a rendezvény előtt, alatt és után milyen intézkedések lesznek.

Idén augusztus 10. és 15. között rendezik a Sziget fesztivált, az előkészületek azonban jóval korábban megkezdődnek. Az óbudai önkormányzat most ezekről adott tájékoztatást azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelükre.

Július 24.

  • Július 24-től egyáltalán nem lehet parkolni a szigeten.
  • A kutyások, futók, kisgyerekesek a Hajógyári-sziget budai oldalát és a játszóteret (zölddel jelzett terület) korlátozás nélkül használhatják július 24-ig.
  • Július 24-31. között az alábbi térképen zölddel jelzett terület látogatható, kisebb munkálatok mellett.

Július 31-től augusztus 23-ig nem látogatható a Hajógyári-sziget. Augusztus 23-án újra megnyit a zölddel jelzett terület. Szeptember 1-től ismét korlátozás nélkül látogatható lesz a Hajógyári-sziget.

Hangerő

A nagyszínpad a szokott helyen lesz, este 11 óráig tartó műsorral. Ezután a programok kisebb, zárt, halkabb helyszíneken zajlanak tovább. A fesztiválon limiter rendszer működik, ami automatikusan a megengedett zajszintre korlátozza a színpadok és a zenés kocsmák hangerejét.

Ha valaki mégis túl nagy hangerőt tapasztal, idén is tehet bejelentést a Sziget bármikor ingyenesen hívható zajpanasz vonalán, amelynek száma: 0680315000.

Közlekedés

A látogatók a K-hídon érkeznek a fesztiválra, a beléptetés a nagy parkoló területén lesz. A járművek a H-híd irányából a hajógyár területén át érkeznek és távoznak.

Hasonlóan az elmúlt évekhez

a BRFK várhatóan minden rendezvénynapon, 13 órától hajnal 2-ig ideiglenesen lezárja a rakpartot a K-hídnál, a gyalogos közlekedés biztonsága érdekében.

Ezért a Margit híd irányából csak célforgalom hajthat be a Sziget felé, északi irányból a rakparton délre közlekedni nem lehetséges.

Arról is tájékoztatnak, hogy 2022-ben a Hajógyári-sziget budai oldalának ártéri erdős része természetvédelmi terület lett. Ezért azóta kivonták a fesztivál területéből.

Idén is fokozott erőfeszítéseket tesznek a környezettudatos működésért. A hulladék szelektív gyűjtésébe, a szemét felszedésébe a látogatókat is bevonják. A kempingezők hátrahagyott sátrait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével a rászorulóknak juttatják el.

A szigetet úgy adják vissza, ahogy átvették - ígérik a tájékoztatásban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×