eur:
393.27
usd:
373.69
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: pixabay

Könyvhét előtt - Fennakadt Papp Dóra három könyve a gyermekvédelmi rostán

Az író szerint háborút indítottak a kiadók és a szerzők ellen.

Az írók ünnepe is a közelgő Ünnepi Könyvhét (június 8-11.), ám Papp Dóra író ünneplését - úgy tűnik - elrontotta egy telefonhívás.

Mint a könyvhéten 2015 óta dedikáló író Facebook-oldalán jelzi, a kiadója értesítette arról, hogy három könyve a továbbiakban - a gyermekvédelmi törvény miatt - 18 éven aluliak számára nem terjeszthető.

"Nyolc éve kapom a csodálatos visszajelzéseket az olvasóktól, szülőktől, tanároktól, mi mindenben segített nekik a könyv. Nyolc éve van ott többek között a Libri könyvesboltokban az ifjúsági irodalom kategóriában, hogy a 14 éven felüli korosztály megtalálhassa és felfedezhesse a 16 éves Orsi és a 18 éves Kriszti párhuzamosan futó történetét - ez a korszak most lezárul" - kommentálja az író.

A fiatalok elől bevont könyvek a Tükörlelkek 1, a Tükörlelkek 2 és az Interferencia (Helena-trilógia 3.).

A döntés hivatkozása a szerző szerint: "tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg".

Dühíti továbbá az írónőt az az információja, hogy az ő könyvein kívül csupán egyetlen könyvet neveztek meg eddig, Victoria Aveyard egyik művét, amelyet szintén a Ciceró kiadó anyacége, a GABO nyom.

Átmeneti megoldásként a könyveket a Libri boltokban átteszik a szórakoztató irodalom polcokra.

Az író szerint "háborút indítottak" a szerzők és a kiadók ellen.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×