eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás előfutama után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Igazi ajándék érkezett Katinka-"mindenevőknek"

Tövisházi Ambrus írta a Katinka-film kísérőzenéjét, ezzel kapcsolatos a meglepetés.

Megjelent a Katinka című életrajzi dokumentumfilm zenéje. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról készült, idén májusban bemutatott film kísérőzenéjét Tövisházi Ambrus készítette.

"Nem hősies zenét írtam hozzá (bár az is van benne), hiszen ez nem egy hősies film, hanem olyan, ami arról szól, hogy mi van akkor, amikor vége van a sikernek, és ez egy sokkal érdekesebb téma" - írta közösségi oldalán a zeneszerző.

A Katinka című, tizennégy számból álló instrumentális zeneanyag valamennyi ismert digitális platformon elérhető. Tövisházi Ambrus úgy fogalmazott, hogy a zenében bele akarta vinni az úszás monotonitását, a versenyző által beleadott felemelő erőt, valamint az élsportoló pályafutásának drámáit is.

Film és zeneszerzője

A Katinka című, mintegy százperces műben a nézők megismerhetik a klasszis versenyző életútját, amelynek csúcspontjaként a 2016-os riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert. A film az úszónő legnagyobb győzelmeit az eredeti felvételeken idézi fel újra, az alkotásban Hosszú Katinka családja és barátai mellett korábbi edzői, valamint pályatársai is megszólalnak. A rendező Pálinkás Norbert volt.

A 46 éves Tövisházi Ambrus több mint húsz éve ismert szereplője a hazai könnyűzenei színtérnek. Korábbi (Amorf Ördögök, Amorf Lovagok) és jelenleg is aktív (Erik Sumo, Péterfy Bori & Love Band) formációiban zenét szerez, szövegeket ír, énekel és billentyűs hangszereken játszik. Számos filmhez írt zenét, ezek közé tartozik Az igazi Mikulás (2005) és a Liza, a rókatündér (2015). Az Erik Sumo a közelmúltban két lemezt is megjelentetett Words Vol. 1 és 2 címmel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×