eur:
389.54
usd:
361.57
bux:
68406.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Oláh Gergely Máté/Csányi Vilmos

Alexander Brody alakját idézi meg az utolsó Alibi

A kötet szokásos bemutatója most elmarad, későbbre időzítik.

Miközben egy kortárs aukción (Kieselbach Galéria) decemberben még licitálni lehet Alexander Brody műgyűjteményének lovas képeire, megjelent az Alibi egy életre - Alexander Brody emlékezete című kötet, ami a nagyobb könyvesboltokban már megvásárolható. A kötet szokásos bemutatója elmarad, azt a néhai világhírű reklámszakember 90. születésnapjára, azaz 2023. január végére időzítik – olvasható az Alibi kötet szerzőinek sajtóközleményében.

Emlékeztetnek, hogy az Alibi - hat hónapra tematikus könyvsorozat félévente a kortárs magyar irodalom kiemelkedő szerzőitől kínált irodalmi, kulturális csemegéket. A most megjelent, sorban a 26. kötet az utolsó, amiben Alexander Brody alapító-főszerkesztő alakját idézik fel.

Az emlékezésekben barát és alkalmazott, kolléga és rokon idézi meg azt, „aki egyszerre lehetett két lábon járó legenda és évtizedes jó barát, fáradhatatlan szivarozó, sármos férfi és tévedhetetlen ínyenc, de az ismerősök gyerekeit számon tartó empatikus lélek, rátermett vezető, a versenylovak kedvelője, apa és apahelyettes, a kontinensek és óceánok vándora, az utolsó budai gavallér és egyben a legzárkózottabb nyíltszívű személyiség is”. Valami minden írásban közös: emlékezetre és szeretetre méltó ember volt – teszik hozzá.

A most megjelent Alibi egy életre – Alexander Brody emlékezete című kötetben összesen 41 szerző szövegei olvashatók, családi fotók és a korábbi számok ismert vagy kevésbé ismert képei láthatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×