eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Budapest Parliament, Hungary
Nyitókép: Zsolt Hlinka/Getty Images

Most 1 millió forintot nyerhet, aki jól tud vizet rajzolni, festeni

A pályázatot a Vízügy Duna Múzeuma és a budapesti Várfok Galéria írta ki.

Egymillió forintos fődíjjal hirdet vízrajzi térképek témájában képzőművészeti pályázatot a Vízügy Duna Múzeuma és a budapesti Várfok Galéria. A műveket jövő év március 31-ig várják.

A Duna Múzeum és a Várfok Galéria közti együttműködés a 2022-es Árapály tényezők című időszaki kiállítással vette kezdetét, amelynek során a vízhez, a tengeri utazáshoz, az árapály jelenséghez, a fürdőzéshez kötődő műalkotások a Múzeum gyűjteményének témáihoz kapcsolódtak - olvasható a kiállítóterek közös közleményében.

A kiírásra olyan műveket várnak, amelyek a vízrajzi térképek témáját, formáját értelmezik újra a művészet eszközeivel. A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan alkotnák meg saját vízrajzi térképüket a művészek, vagy milyen módon tudnák beemelni a vízrajzi térképek formavilágát képzőművészeti kompozíciókba.

A pályázat célja, hogy szorosabbá tegye tudomány és művészet kapcsolatát, előmozdítsa új műalkotások létrejöttét és kifejezze a kortárs művészet iránti elkötelezettségét.

A műveket az erre az alkalomra felkért zsűri bírálja el és dönt a díjak odaítéléséről.

A zsűrit Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője, művészettörténész; Róka Enikő, a Budapesti Történeti Múzeum, Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár vezetője, művészettörténész és Szöllősi-Nagy András, mérnök, hidrológus, az MTA doktora, műgyűjtő alkotja.

A pályázat részleteiről a Duna Múzeumban kaphatnak részletesebb információt az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×