eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Midsection of woman using lancelet on finger
Nyitókép: IPGGutenbergUKLtd/Getty Images

Miniszobrot kapnak Budapesten a diabéteszes gyerekek

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikjának kerítésére kerül majd a kis szurikáta.

A Józsefvárosi Önkormányzat döntése alapján újabb Kolodko Mihály-miniszobor jelenik meg Budapesten. A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikjának kerítésére (Bókay János utca 53.) kerül majd a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyerekekért alig néhány centiméteres szurikátája, amit az alapítvány nem egyszerűen az egyes típusú diabéteszes kabalájává akar tenni, de a gyerekkori diabétesz korai felismerésének fontosságára, illetve az inzulin felfedezésének századik évfordulójára is ezzel akarják felhívni a figyelmet – írja a 24.hu.

A képviselő-testület döntése értelmében emléktáblát kap a kerületben a Tömő utca 56. falán a Nobel-díjas író, Kertész Imre, a Múzeum utca 9. homlokzatán a Kossuth-díjjal is elismert író-kritikus, a Nyugat esszéíró nemzedékéhez tartozó Cs. Szabó László, Herczeg Ferenc író, Bókay János orvos, illetve a festő Lotz Károly, a Népszínház utca 16. bejárata mellett a komikus Latabár Kálmán, a Baross utca 112. előtt a festőművész Amrita Sher-Gil, míg az Üllői út 66/C. kapuzatától néhány lépésnyire az iparművész Thék Endre.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×