eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György
Victor Vasarely néhai magyar művész David Bowie című alkotását fényképezik látogatók a Sharing Forms című kiállításon a párizsi Pompidou kulturális központban 2019. február 8-án, a megnyitó után két nappal. Az optikai festészet legjelentősebb képviselője, Vásárhelyi Győző munkáiból válogatott tárlat május 6-ig látható.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

David Bowie teljes zenei életművét is eladták

Egyre terjed ez a megoldás a zeneiparban.

A Warner Music megvásárolta David Bowie teljes zenei életművét, a hat évtizedet átfogó zenei katalógusban olyan slágerek szerepelnek, mint a Heroes vagy a Let's Dance. A 2016-ban elhunyt zenész hagyatékának kezelője és a Warner Music között született egyezség részét képezi a még Bowie életében megjelent 26 stúdióalbum és posztumusz megjelent lemeze, a Toy, valamint a Tin Machine-nel készített két albuma.

Az anyagi részleteket a Warner Music nem hozta nyilvánosságra hétfői bejelentésében, de egy az ügyletet ismerő forrás szerint mintegy 250 millió dollárt (több mint 80 milliárd forintot) fizettek a katalógusért.

A hagyaték kezelője szeptemberben már aláírt egy globális licencszerződést a Warner Music-kal, amely David Bowie 1968 és 2016 között megjelent dalaira vonatkozott.

David Bowie zenei katalógusának eladása - amelyet a zenész születésének és halálának évfordulója előtt nem sokkal hoztak nyilvánosságra - a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött katalógusfelvásárlási hullámban, amelyben többek között Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young, Tina Turner és Bruce Springsteen dalainak jogai cseréltek gazdát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×