eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Baricz Gergő és Póka Egon (j) a Póka-Tátrai Regeneráció koncertjén Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiemelt beruházás lett az új könnyűzenei központ

Az egykori kőbányai járműjavító területén épülő intézményt Póka Egonról nevezik el.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az „emelt szintű könnyűzenei képzési központ létrehozását”. Az erre szánt telken kívül kilenc továbbira is kiterjed a különleges kezelés, amelyeket „közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztések” megvalósítására használnak. Az intézmény az egykori kőbányai járműjavító területén, az Operaház Eiffel Műhelyháza mellett épül fel – írja a hvg.hu.

A központ az elképzelések szerint ötszintes lesz, közel 3500 négyzetméternyi hasznos alapterülettel és nyolc méter belmagasságú koncertteremmel, és Póka Egon, a szeptemberben elhunyt basszusgitáros, zeneszerző, a Kőbányai Zenei Stúdió alapítója nevét fogja viselni.

A kiemelés nemcsak gyorsított hatósági ügyintézést jelent, hanem engedélyt arra is, hogy eltérjenek a helyi és az országos építési jogszabályoktól. Ez esetben a kormány két ilyen eltérést fogadott el: az általános előíráshoz képest elég 35 százaléknyi parkolóhelyet létesíteni, és ha az építkezés miatt kivágott fák „pótlása az ingatlan adottsága miatt nem vagy csak részben teljesíthető, a pótlást a Pest Megyei Kormányhivatal által kijelölt, beruházó tulajdonában álló, Budapest ugyanazon kerületében elhelyezkedő másik ingatlanon kell teljesíteni.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×