eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk
A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége által közreadott képen Kyra Sedgwick amerikai színésznő és Kevin Bacon amerikai színész a 78. Golden Globe-díjátadó gálán a Beverly Hilton Hotelben, a kaliforniai Beverly Hillsben  2021. február 28-án. A koronavírus-járvány miatt a jelöltek és díjazottak online jelentkeztek be a díjkiosztóra.
Nyitókép: MTI/EPA/Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége

Szakértő: a Golden Globe legfeljebb felhajtóerő lehet az Oscar előtt

A drámai mezőnyben A nomádok földje, a vígjátékok és musicalek kategóriájában pedig a Borat utólagos mozifilm kapta a koronavírus-járvány miatt részben virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-gála fődíjait. Az InfoRádiónak nyilatkozó filmes újságíró szerint az eseményen nem díjazott alkotások közül több is esélyes lehet még az Oscar-díjra.

A filmek értékét tekintve bizonyos szempontból a várakozásoknak megfelelően alakult a díjazottak névsora, azzal együtt, hogy a Golden Globe-on – az Oscarhoz képest – hajalmos a zsűri kicsit „károsabb” filmeket előnyben részesíteni, fogalmazott az InfoRádiónak a VOX Mozimagazin főszerkesztő-helyettese.

Tóth Csaba kivételként említette A nomádok földjét, ami számára kétségtelen, hogy a legértékesebb alkotás volt a jelöltek között, mégis az volt inkább várható, hogy a sztárokkal teletűzdelt A chicagói 7-ek tárgyalása lesz a végső befutó. Sokan számítottak továbbá arra is, hogy a legjobb musical kategóriában a hatalmas közönségsikernek örvendő Hamilton esetleg behúzhat egy győzelmet, ami inkább azért lett volna meglepetés, mert valójában egy színházi felvételről van szó, mégis filmként jelöltek.

„Tehát a Borat fődíja a musical–vígjáték kategóriában ebből szempontból szintén meglepő volt” – fogalmazott Tóth Csaba, aki szerint az említetteken túl Jodie Foster és Daniel Kaluuya győzelme sem volt borítékolható.

A szakember szerint a Golden Globe elsősorban felhajtóerő lehet az Oscar előtt, reflektorfénybe helyezve a díjazottakat. Ugyanakkor egyáltalán

nem arról van szó, hogy aki most nyert, az automatikusan Oscarra is esélyes, sőt, még a jelöltek közé sem biztos, hogy bekerül.

„Van összefüggés, de azért annyira nem direkt.”

Bár a Netflix mint forgalmazó, az elmúlt két évben is képviseltette magát produkcióval az Oscar-gálán, idén annyiban mindenképp előnyt élvez, hogy a hagyományos stúdiók a mozik bezárása miatt erősen visszafogták magukat, sőt, több filmjüket konkrétan eladták streaming platformoknak, köztük a Netfilxnek, amely tehát nem csak saját gyártásban készített filmeket, hanem vásárolt is. De arról sem szabad megfeledkezni, folytatta a VOX főszerkesztő-helyettese, hogy a legnagyobb jelöltjük, a David Fincher rendezte Mank üres kézzel ment haza a Golden Globe-ról.

A szakember meglátása szerint A nomádok földje sok jelölésre számíthat majd az Oscaron, mellett pedig a kicsit mellévkányára tett Minari című dráma is okozhat meglepetés, de a Júdás és a Fekete Messiás előrébb végezhet, mint a Glolden Globe-on.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×