eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Magyar szerelmesfilm nyert a Chicagói Filmfesztiválon

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében.

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című szerelmesfilmje kapta az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának Gold Hugó-fődíját - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A díjat odaítélő zsűri indoklása szerint a film egyebek között a magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért érdemelte ki az elismerést. A szerelemi történetben a rendező

két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat

vizsgálja - olvasható a tájékoztatóban.

Az indoklásban még kiemelték Stork Natasa "elragadó" játékát. Horvát Lili rendező a pénteki díjátadón pedig azt mondta, reméli, hogy a chicagói fesztivál rangos díja segíti majd a filmet abban, hogy megtalálja útját az amerikai közönséghez.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Stork Natasa mellett Bodó Viktor a másik főszereplő. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

Magyarországon szeptember 24. óta látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában, és eddig már több mint tizenötezren látták.

A Felkészülést az amerikai mellett több más fesztiválon is díjazták: az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjjal tüntette ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a film főszereplőjét, Stork Natasát jutalmazták a legjobb színésznő díjával.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvényén, a puszani fesztiválon folytatódik, majd Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is látható lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×