eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fischer Iván zeneigazgató a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) flashmobján a budapesti Vörösmarty téren 2016. május 7-én. A zenekar azért szervezte a tiltakozó demonstrációt, mert a Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Élőben koncertezik és Kínában is játszik a Budapesti Fesztiválzenekar

A BFZ augusztus 10-től meghirdeti a Nyári Kamaraesteket, amelyekre az online mellett már élő közönséget is várnak.

A tervek szerint a Karanténesteket augusztus 10-től átnevezik Nyári Kamaraestekre, mivel ezekre az online közvetítés mellett már élő közönséget is hívnak - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel.

Augusztus 30-án a Hősök terén Beethoven 9. szimfóniáját adják elő cseh, szlovák, osztrák, román és magyar kórusok közreműködésével. A fővárossal közösen rendezett nagyszabású ingyenes hangversenyre többezer hallgatót várnak.

A budapesti koncertek a tervek szerint szeptember 10-én indulnak újra, szeptemberben megrendezik az Európai Hidak fesztivált is, amelyet a Müpával karöltve Nagy-Britannia zenéjének szentelnek.

Az első turné Svájcba viszi el a zenekart, majd az eredeti terveknek megfelelően megtartják az októberi Vicenzai Operafesztivált. Novemberben Kínában koncerteznek, több nagyváros mellett Vuhanba is ellátogatnak - ismerteti a zenekar terveit a közlemény.

A BFZ szerdától már nemcsak hagyományos bérletet, hanem jegyet és szabad bérletet is árul hangversenyeire. Aki a szabad bérlet mellett dönt, minden kötöttség nélkül válogathatja össze, mikor és milyen koncertekre szeretne eljutni a 2020/21-es szezonban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×