eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nemzeti színű zászlók kihelyezésük előtt a 48. gyalogezred emlékművénél a nagykanizsai Deák téren 2020. március 13-án. A több mint tízezer zászlót az Aranykor Nagykanizsa civil szerveződés felhívására készítették el óvodások, iskolások. Az egységes kihelyezés és a március 15-i városi ünnepségek az új koronavírus-járvány miatt az ország teljes területére kihirdetett rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet miatt elmaradnak, de a zászlókat a civil szervezet önkéntesei és néhány óvódás helyezte ki.
Nyitókép: MTI/Varga György – képünk illusztráció

Közzétték egy csokorban az ország legjobb fényképeit

Méghozzá az interneten - a képek az ország legszebb helyeit mutatják be.

A kormány internetes kiállításon mutatja be a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit. A pályázat 2019-ben indult azzal a céllal, hogy bemutassa Magyarország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be, a szakmai- és közönségdíjakat decemberben adták át.

Az online kiállítás a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon elérhető, itt a díjnyertes alkotások is megtalálhatóak. Egyes pályaművek közterületi felületeken is megjelennek.

A képek azt bizonyítják, hogy Magyarország tele van gyönyörű helyekkel, időtálló épületekkel és életerős közösségekkel. Az alkotások egyúttal kiváló ihletet adhatnak nyári kirándulásokhoz és hazai nyaralásokhoz - fogalmazott a kiállítás kapcsán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×