eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Szinte ráeresztik a medvéket a látogatókra a fővárosi állatkertben

Vasárnap derül ki, hogy meglátja-e a medve az árnyékát, milyen hosszú lesz a tél. E népi jóslás köré farsangi mulatságot kerít a Fővárosi Állat- és Növénykert. Hanga Zoltán állatkerti szóvivő mondta el a részleteket az InfoRádiónak.

Csütörtöktől vasárnapig tart a Mackófarsang a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

"Azért mackó a mackófarsang, mert farsangi időszakban vagyunk és a népi időjóslás hagyománya szerint ha február 2-án a medve meglátja az árnyékát, akkor kiderül, milyen hosszú telünk lesz" - magyarázta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője, Hanga Zoltán.

Mind a négy nap programokkal várják a közönséget, csütörtökön és pénteken az óvodásoknak és az iskolásoknak kedveskednek, hétvégén pedig a családosoknak.

"Látványetetések lesznek a jegesmedvénél, a barnamedvénél, a kispandánál - más néven vörös macskamedvénél -, de az ormányos medvéknél és olyan állatoknál is, akiknek a nevében nem szerepel a medve szó" - sorolta, külön kiemelve a pingvineket és a fókákat.

Lesz még: ismeretterjesztő programok, maci kvíz, kiflisütés, farsangi báb- és álarckészítés, illetve az állatkertben zajló vadállatmentő programmal is meg lehet ismerkedni.

A két hétvégi napon bábelőadás, mesekoncert, macipofi-arcfestés, mézkóstoló, kürtőskalács-készítés, mackóügyi ismeretterjesztés, rovarászbemutató, és bemutatkoznak a Semmelweis Egyetem mackódoktorai is.

Szombaton és vasárnaptól 13 órától télűző jelmezes felvonulás is indul az állatkert főbejáratától.

A 14 éven aluli, jelmezben vagy játékmackóval érkező látogatók 200 forintért juthatnak be.

RÉSZLETEK ITT.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×