INFORÁDIÓ 
2020. január 24. péntek
Timót

eperjes károly

pesti magyar színház

színház

Eperjes Károly színművész Mága Zoltán hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadásán a budapesti Szent István-bazilika előtt 2018. augusztus 21-én.

Eperjes Károly: a szeretet az egyetlen követendő út, különben szétesik minden

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

A Pesti Magyar Színházban látható a Legyetek jók, ha tudtok című zenés játék. A filmből ismertté vált történetet Nagy Viktor rendezi, Néri Szent Fülöpöt Eperjes Károly játssza.

A Pesti Magyar Színházban Néri Szent Fülöp történetét meséli el a Legyetek jók, ha tudtok című zenés előadás. Az 1500-as években Rómájában élő szent cselekedeteit dolgozza fel a 8 éves kortól ajánlott mű - azét a szentét, aki a jóságra tanította a koldus gyerekeket, ez azonban felingerelte a sátánt, aki hatalmát látta veszélyben.

A Fülöp Atyát alakító Eperjes Károly elmondta: a színművet Vajda Katalin írta, és szerinte annyira jól sikerült, hogy jobb, mint az eredeti.

„A második előadást láttam, nagyon megtetszett nekem, és mindenáron szerettem volna, hogy Budapesten is színre kerüljön. Fontos volna a fővárosi gyerekeknek és családoknak, hogy lássák ezt a különleges, dramaturgiailag szép keretben pulzáló előadást” - fejtette ki.

Eperjes Károly szerint a történet inkább igazság, mint mese.

"Ez egy érvényes, igaz történet,

arra vonatkozóan meg pláne, hogy nem egy ilyen van a történelemben. Például Bosco Szent Jánosnak, illetve Regőczi István atya sasfiókák-története is ilyen. Sőt Böjte Csaba atya tevékenysége is hasonló".

A színművész szerint erre a finom történetre a nemzetnek, családoknak és az egész világnak is szüksége van.

„A szeretet, maga az Isten az egyetlen követendő út, különben szétesik minden”

- tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Eperjes Károly
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018