eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Eperjes Károly színművész Mága Zoltán hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadásán a budapesti Szent István-bazilika előtt 2018. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Eperjes Károly: a szeretet az egyetlen követendő út, különben szétesik minden

A Pesti Magyar Színházban látható a Legyetek jók, ha tudtok című zenés játék. A filmből ismertté vált történetet Nagy Viktor rendezi, Néri Szent Fülöpöt Eperjes Károly játssza.

A Pesti Magyar Színházban Néri Szent Fülöp történetét meséli el a Legyetek jók, ha tudtok című zenés előadás. Az 1500-as években Rómájában élő szent cselekedeteit dolgozza fel a 8 éves kortól ajánlott mű - azét a szentét, aki a jóságra tanította a koldus gyerekeket, ez azonban felingerelte a sátánt, aki hatalmát látta veszélyben.

A Fülöp Atyát alakító Eperjes Károly elmondta: a színművet Vajda Katalin írta, és szerinte annyira jól sikerült, hogy jobb, mint az eredeti.

„A második előadást láttam, nagyon megtetszett nekem, és mindenáron szerettem volna, hogy Budapesten is színre kerüljön. Fontos volna a fővárosi gyerekeknek és családoknak, hogy lássák ezt a különleges, dramaturgiailag szép keretben pulzáló előadást” - fejtette ki.

Eperjes Károly szerint a történet inkább igazság, mint mese.

"Ez egy érvényes, igaz történet,

arra vonatkozóan meg pláne, hogy nem egy ilyen van a történelemben. Például Bosco Szent Jánosnak, illetve Regőczi István atya sasfiókák-története is ilyen. Sőt Böjte Csaba atya tevékenysége is hasonló".

A színművész szerint erre a finom történetre a nemzetnek, családoknak és az egész világnak is szüksége van.

„A szeretet, maga az Isten az egyetlen követendő út, különben szétesik minden”

- tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×