eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész a Vígszínház előtt, miután interjút adott az MTI újságírójának 2018. április 27-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Presser Gábor olyat tett, amit még soha életében

Presser Gábor színpadi estet írt Oláh Ibolyának.

Voltam Ibojka címmel színpadi estet írt Oláh Ibolyának Presser Gábor. A zeneszerző, előadó műve egy CD melléklettel ellátott verseskönyvben jelenik meg, amely először Presser októberi dupla Aréna-koncertjén lesz kapható.

A kötet 28 verset és dalt tartalmaz. Az október 7-8-i Aréna-koncerteken a főszereplő egyik vendége lesz Oláh Ibolya, akivel közösen előadják a címadó, Voltam Ibojka című szerzeményt is - közölte a kötetet gondozó Helikon Kiadó szerdán az MTI-vel.

A kommüniké kiemelte: Presser Gábor 45 éves színházi múltja során korábban nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet. Az anyag megírására Oláh Ibolya különleges, egyszerre kemény és érzékeny karaktere, hányattatott sorsa és tehetsége inspirálta. A történetben Presser saját szövegei mellett helyet kaptak Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre versei, Sztevanovity Dusán dalszövegei is.

A könyvben a dalszöveg-versek mellett a kortárs szerzők, illetve a dalok felvételénél közreműködő vendégművészek gondolatai, Oláh Ibolyának szóló üzenetei is helyet kaptak.

"Írtam néhány dalt, ahogy Ibolykát láttam. Bíró Kriszta kölcsönadta féltett Szép Ernő-kötetét, onnan lett a De szégyen élni. Elővettük Dusán Francia dalát, az Amiótát a Kern-filmből, Fejes Endrétől a Jó estét nyárt. Úgy képzeltem ezt az anyagot, hogy Ibolyka mindenféle szövegeket énekel, mond, és előhozza mindenféle nők mindenféle dolgait" - idézte Presser Gábort a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×