eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma
Kováts Adél (j) Nóra és Bodnár Erika (b) Anne Marie szerepében Lucas Hnath Nóra 2 című darabjának próbáján a szentendrei városháza udvarán 2018. július 4-én. Az Orlai Produkciós Iroda produkcióját Galgóczy Judit rendezésében július 6-án mutatják be.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Radnóti Színház mozgásban: hat helyszínen játszanak a következő évadban

Öt bemutatóval hat helyszínen várja az idei évadban a közönségét a Radnóti Színház.

A Radnóti Színház belvárosi lévén be van ékelődve egy épületcsoportba: három házzal él társbérletben. Az egyik ilyen egy Paulay Ede utcai ház, amelyhez a színház színpadi mélysége és a díszlethordó folyosó tartozik.

A ház helyére újat építenek, így a színház az átépítés idejére elveszíti színpada egy részét, csak egy leszűkített játéktér marad.

"Azokat az előadásainkat, amelyek nagyszínpadot igényelnek, nem tudjuk játszani, de nem szerettük volna levenni a műsorról, mert sikeresek, és nagy irántuk az érdeklődés. Ez a III. Richárd, az Ádám almái, a Párnaember és a Futótűz" - mondta Kováts Adél igazgató.

Így a III. Richárdot és az Ádám almáit a Pesti Magyar Színházban fogják játszani, a másik kettőt pedig az Ódry Színpadon.

Ezenkívül lesz egy új bemutató is a Tesla Loft-termében, és a tavalyi évadban már olyan díszlettel készültek el a bemutatók (Az üvegfigurák, Az egy piaci nap), amely alkalmas a kisebb színpadra. A Bárány Boldizsár című darabot a Stefánia Palotában játsszák.

Kováts Adél szerint nagyon izgalmas helyzet lesz, mert "tájolni" fognak Budapesten belül, de a Radnóti Színházat sem hagyják el, mivel az a fő bázisuk. A kellemetlenségek ellenére öt bemutató lesz az idei évadban. Valló Péter rendezi Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij A művésznő és rajongói című előadást, ezzel indul az évad. Majd egy ősbemutató következik, Székely Csaba 10 című darabja.

"Ez egy nagyon erős színdarab, 10 parancsolaton mint stációkon megy végig, illetve 10 élet, történet szövődik össze.

Keresése annak, hogy ebben a nagyon kaotikus világban, ahol ma élnünk, hol vannak a törvények"

- magyarázta az előadás lényegét a színház igazgatója.

Ezek után jön egy újabb bemutató: a Tesla Loft-termében Hajdu Szabolcs film- és színházi rendező állítja színpadra a kortárs amerikai darabot, a Gloriát.

"A darab egy abszolút érvényes témához nyúl, ez pedig a munkahelyi arrogancia, a munkahelyi erőviszonyok.

Egy szerkesztőségben játszódik, hat fiatal fogja játszani. Van egy krimiszála is. Úgy gondoltam, hogy Hajdu Szabolcsnak jól fog állni ez a verbális darab" - tette hozzá Kováts Adél.

Az évad utolsó bemutatója pedig Zsótér Sándor rendezése a Száll a kakukk fészkére lesz, és Alföldi Róbert is rendezni fog. "Nem állapodtunk meg színdarabban,

ő visszatérő rendező nálunk, tavaly debütált színészként is nagy sikerrel a III. Richárdban, hazajár hozzánk, és a társulat nagyon szeret vele dolgozni"

- összegzett a színház igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×