eur:
393.58
usd:
368.73
bux:
65681.18
2024. április 23. kedd Béla

Ízléstelen tréfa: a híres rendező halálhírét keltették

Costa Gavras görög származású francia filmrendező saját maga is cáfolta halálhírét, amely egy megtévesztő Twitter-üzenet miatt kezdett terjedni.

A 85 éves Oscar-díjas filmes, a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája és az Eltűntnek nyilvánítva című filmek alkotója az ERT görög állam televíziónak azt mondta, "ízléstelen vicc volt" a halálhíre.

Az álhír a MZorbaGR nevű Twitter-felhasználónál jelent meg, azt a látszatot keltve, mintha Mürszini Zorba kulturális miniszter írta volna, így az egész világon sok híroldal azonnal átvette.

Az álhírt egy újabb bejegyzés követte: "A fiók hamis, egy Tommaso Debenedetti nevű olasz újságíró hozta létre".

Debenedetti saját bevallása szerint azért hoz létre megtévesztő nevű fiókokat, "hogy a közösségi oldalak gyengeségére" hívja fel a figyelmet. Több ízléstelen tréfa fűződik már a nevéhez: bejelentette J.K. Rowling, Mihail Gorbacsov, Fidel Castro és XVI. Benedek pápa halálát is.

"Jól működnek a halálhírek a Twitteren. Sajnos az újságírókat vonzza a sebesség. A hamis hírek exponenciálisan terjednek" - nyilatkozott Debenedetti 2013-ban az AFP-nek.

Costa Gavras jelenleg Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter könyvének adaptálásán dolgozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×