eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Lenyűgözte a világ cirkuszigazgatóit a magyar produkció

Sorra érkeznek Budapestre ezekben a hetekben a világ vezető cirkuszi szakemberei és igazgatói, hogy megtekintsék a Fővárosi Nagycirkusz parádés vízi cirkuszi előadását, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazást.

A sort nem sokkal az április eleji premiert követően Lyudmila Schevchenko, a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkuszigazgatója, a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének tagja, valamint partnere, Ivan Shviets cirkuszproducer nyitották meg - közölte a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.

„Európai színvonalú, gyönyörű előadás! - fogalmazott Schevchenko asszony a káprázatos artista számokat felvonultató produkció megtekintése után. Az előadásban emelkedő-süllyedő színpadtechnikát, szökőkút-rendszert és 11.000 liter vizet használnak.

Kíváncsi volt a különleges előadásra a leghíresebb olasz cirkusz, a Circo Americano igazgatója, Elvio Togni és családja is. Ellátogatott a magyar fővárosba Párizs kőcirkuszát működtető és a legnagyobb francia utazó cirkusz tulajdonosai, a Bouglione család valamint a világhírű moszkvai Nikulin Cirkusz tulajdonosa és igazgatója Maxim Nikulin feleségével.

Helmut Grosscurth, az Európai Cirkuszszövetség (European Circus Association) menedzser igazgatója így fogalmazott:

„Nagyon tetszik a műsor, rendkívül ötletes, nem hasonlít egyetlen más produkcióra sem. Kiválóak a számok, a fények, a kosztümök, a táncosok és persze a szökőkút rendszer is. Mindig visszatérek Budapestre, hogy jó cirkuszi előadásokat szeretnék látni.”

Ugyancsak helyet foglalt ezekben a hetekben a Fővárosi Nagycirkusz nézőterén a világ legnagyobb cirkuszi ügynöksége, a Planet Circus Service menedzser igazgatója, Dirk Kiuk is.

A szeptember 9-éig látható előadást nemcsak külföldi szakemberek, hanem a magyar magáncirkuszok igazgatói és a hazai artistatársadalom jelentős része is megtekintették a premiert követő első hetekben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×