INFORÁDIÓ 
2018. november 21. szerda
Olivér

klasszikus zene

bach

fesztivál

Bach mindenkinek fesztivál mától

Bach mindenkinek fesztivál mától

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Kedden indul az ötnapos Bach Mindenkinek Fesztivál az ország több mint 30 városában. Johann Sebastian Bach születésnapja környékén kiváló muzsikusok ünneplik a mestert nyilvános helyeken - köztük aluljáróban vagy villamoson - tartott ingyenes koncertekkel.

2010 március 21-én - Johann Sebastian Bach születésnapján - egy New York-i csellista, Dale Henderson ötletére alakult meg a Bach in the Subways kezdeményezés, Bach muzsikáját kivinni az emberek közé. Henderson egy metróperonon kezdett el zenélni, mindenki örömére. Azóta ez a kezdeményezés amerikai lázzá vált, elterjedt az Egyesült Államokban és Kanadában, 2015-ben pedig Magyarország is csatlakozott hozzá számos más ország mellett.

2017-ben nálunk már fesztivál lett a programból, 2018-ban már országos fesztivállá duzzadt 32 magyarországi településsel és Nagyváraddal, mintegy 300 helyszínen több mint 2 ezer résztvevő fog fellépni - mondta Kovács Zalán László tubaművész, a magyarországi fesztivál igazgatója.

Minden fellépő és szervező ingyenesen dolgozik a fesztiválon ezért a klasszikus misszióért, azért, hogy a Bach-i muzsika mindenkihez eljusson, és ezáltal a közel 300 program a közönség számára kivétel nélkül ingyenesen megtekinthető -emelte ki a fesztivál igazgató.

A fesztivál a hagyományoknak megfelelően megtartotta szabadtéri jellegét, de emellett kibővült más programokkal is. Lesznek például templomi koncertek, koncerttermi hangversenyek, gyermekprogramok vidéken és a fővárosban is. Kaposváron pl. aikido bemutatót tekinthetnek meg Bach zenére, de felcsendülnek Bach dallamok majd patikákban, kórházakban is. A fővárosban is számos rendkívül érdekes rendezvény lesz: Hegedűs Endre Kossuth-djas zonogoraművész a feleségével négy kezeseket fog játszani. Szombaton 5 órától pedig közös korál-énekléssel fejeződik be a program. A budapesti Kálvin téri Református Templom elé várják az érdeklődöket, az eseményhez bárki csatlakozhat.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Bach mindenkinek fesztivál
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018