eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Spiró György átverése befejeződött

Spiró György átverése befejeződött

Egy ingatlanos átverésről szól Spiró György Széljegy című új drámája, amely közben naivitásról, kisstílűségről és a mai társadalom állapotáról is egészen pontos képet fest.

A négyszereplős darabot a Katona József Színház Kamrájában Zsámbéki Gábor állítja színpadra, Fullajtár Andrea és Rezes Judit mellett Takács Kati és Bányai Kelemen Barna főszereplésével.

Egy barátom mesélt erről az ingatlanos átverésről, én pedig megírtam a történetet - fogalmazott az InfoRádiónak a darabról Spiró György. Az író hozzátette: évek óta keresték az alkalmat a közös munkára Zsámbéki Gáborral, amelyre most ez a dráma adott lehetőséget. A Mozgó Világban publikált komédia azonban lényegesen megváltozott a közös gondolkodás során, a befejezés például egy sokkal inkább belülről fakadó, a történethez jobban illeszkedő végkifejlet lett - fűzte hozzá a szerző.

„Tulajdonképpen nem akar az ember igazán foglalkozni a társadalommal, de hogyha darabot vagy regényt, novellát ír, ez óhatatlanul benne van" – reagált az író arra a kérdésre, hogy mennyiben személyes történet és mennyiben a társadalom erkölcsi helyzetéről szóló dráma a Széljegy. Spiró György megjegyezte: örök téma, hogy valakit átvernek, megcsalnak, esetleg volt barátok összekülönböznek, mégis vannak finomabb változások. „Ezért érdemes írni – hiszen minden témát megírtak már –, mert a társadalom meg a világ változása mindig egy kicsit más jellemvonását mutatja fel az embernek" – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Spiró György úgy fogalmazott: az emberek kilencven százaléka naiv, én magam sem vagyok gyanakvó típus, és egy korábbi nyílt próbán a közönség reakcióiból is pontosan érzékeltem, hogy bármelyikünkkel megeshetne ez a történet. „Othello sorsában osztozunk nagyon sokan" - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×