eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Izgalmas részletek az új Star Wars-filmről

Izgalmas részletek az új Star Wars-filmről

Csütörtökön debütál a magyar mozikban a Star Wars újabb része, Az utolsó Jedik. Az első kritikák a legkorábbi alkotásokhoz hasonlítják a nyolcadik epizódot: jó ritmusú, akciódús, izgalmas és tréfálni is mer a maga által épített mitológiával.

A Star Wars sorozat nyolcadik része ott folytatódik, ahol Az ébredő Erő története véget ért. Rian Johnson rendező már a második trailer megjelenésekor azt mondta, hogy aki igazán tiszta lappal akar beülni Az utolsó Jedikre, az ne nézze meg, mert az előzetes elég sokat sejtet a film történetéből.

A történet Ray és Luke találkozásával indul, ám Skywalker eleinte vonakodik kiképezni a lányt, mivel félelmetes ereje - a sötét oldalhoz szegődött - Kylo Renre emlékezteti. A történet aztán hamar lendületet kap, és a kritikák szerint Johnsonnak sikerült szinte egyenletesen feszes tempójú, mindvégig izgalmas, fordulatokban gazdag alkotást rendeznie. A két és fél órás film - a recenziók szerint - leginkább A Birodalom visszavág világát idézi, de korántsem valamiféle koppintása a nagy siker arató 1980-as epizódnak, sőt, még szinte pariódaszerű jelenet is szerepel az alkotásban.

Carrie Fischer váratlan halála után nyilvánvaló volt, hogy a karaktert előbb-utóbb ki kell írni a sorozatból, viszont fontos szerepet kap még a hetedik részben megismert egykori birodalmi rohamosztagos, Finn; és felbukkannak mindenféle aranyos hörcsögszerű lények, és persze BB8 is.

Az már a trailerből is jól látszott, hogy lenyűgöző a film látványvilága, amelyben ezúttal a korábbiaknál jóval több az épített díszlet, mint a számítógépes utómunkával megfestett háttér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×