eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Antal Nimród filmje hőst csinál a bankrablóból? – heti mozibemutatók

Antal Nimród filmje hőst csinál a bankrablóból? – heti mozibemutatók

A viszkis rablóról készült alkotás mellett még egy magyar film debütál a héten, és a thriller-rajongóknak is több újdonságot kínál a heti mozipremierek sora.

A Kontrollal berobbant Antal Nimród új filmje a '90-es években sajátos bankrablás-sorozatával hírhedtté vált Ambrus Attila történetét dolgozza fel egy akciójelenetekben bővelkedő alkotásban. A bemutató előtt többen felvetették, hogy vajon Antal Nimród mozija hőst csinál-e a bankrablóból; az első kritikák szerint azonban egy izgalmas, remek ritmusú alkotás született, amely a bűneivel együtt, árnyaltan ábrázolja Ambrus karakterét.

A héten debütál még egy magyar független – állami támogatás nélkül született – alkotás: a vágóként dolgozó Politzer Péter első rendezése a varsói filmfesztivál után érkezik a magyar mozikba Férfikor címmel. A több szálon futó alkotás egy iskolás fiú, egy negyvenes zenész és egy idős férfi párhuzamos történeteiben mutatja meg a világ egy szeletét férfi szemmel – az első kritikák szerint sok tekintetben izgalmas alkotás született.

A Hét nővér című akcióthriller egy disztópikus világban játszódó történet, ahol a Föld energiaforrásainak drasztikus szűkülése miatt bevezették az egygyermekes családpolitikát. Ebben a rendszerben próbál meg egy nagyapa felnevelni hét ikerlányt. Noomi Rapace játssza a hét női alakot a sci-fiből hamar öldöklős mozivá váló filmben, a gonosz zsarnok szerepében pedig Glenn Close-t láthatják. Az alkotás megosztotta a kritikusokat, akadnak akik a kiváló alapötletet méltatják, mások viszont inkább azt mondják, a norvég rendező, Tommy Wirkola a jól ismert sci-fi-k elemeit ismétli.

A héten mutatják be a Szabadulószoba című amerikai thrillert, amelyben a születésnapra kapott szabadulószobás játék a főszereplőpárok életéért folytatott hajszává válik. A kritikák nagyon lehúzták az alkotást, az ImDb-n is mindössze 4,2-n áll a film.

A héten érkezik a magyar mozikba a Berlinálén debütált Volt egyszer egy Szíria című alkotás; Philippe Van Leeuw filmje Berlinben a közönségdíjat is megnyerte. A történet a damaszkuszi ostrom alatt játszódik egy lakásban, amely oltalmat nyújt az ott összezárt közösség számára, s ebben a szűkösségben mutatja meg a háború sújtotta térség nyomasztó, feszültséggel teli légkörét.

A héten debütál a Pixar stúdió új animációs filmje a Coco, amelyben egy kisfiú különös véletlenek sorozata folytán a holtak különös, ám egyáltalán nem rémisztő világában találja magát – ezelőtt az alkotás előtt vetítik a Jégvarázs karácsonyi rövidfilmjét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×