eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Ismét támadnak a minyonok a mozikban, de akad akció-vígjáték és néhány drámai alkotás is.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

A héten mutatják be Edgar Wright új filmjét. A Nyomd bébi, nyomd egy igazi bankrablásos-üldözéses akció-vígjáték, amelynek főszereplője egy Bébi nevű srác – a kritikák szerint az eddig jóformán ismeretlen Ansel Elgort remekül hozza a karaktert - aki első ránézésre ártatlan, mint egy ministránsfiú, azonban bankrablók sofőrjeként dolgozik. Egy rosszul sikerült akció után a bandafőnök tűz ki vérdíjat a fiú fejére. A kritikák szerint remek, szórakoztató alkotás született, amiben azért nagy nevek – köztük Kevin Spacey, Jon Hamm és Jamie Foxx is – helyet kapott.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

Visszatérnek a minyonok a mozivászonra. A Gru harmadik részében kiderül, hogy Grunak van egy testvére, aki szintén a családi gonoszság-bizniszben utazik. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de miután kiderül, hiába reménykedtek, felmondanak, és elindulnak a saját fejük után. A kritikák elég csúnyán földbe döngölik az ötlettelennek tartott folytatást, szóval csak igazán lelkes minyonrajongók üljenek be a moziba.

Az Elválaszthatatlanok című olasz dráma két tizennyolc éves lányról, egy sziámi ikerpárról szól, akikről kiderül: egy műtét során szétválaszthatják őket. Ám nem örülnek mindketten ennek a lehetőségnek. A kritikák szerint Edoardo De Angelis filmje izgalmas alkotás, noha a végére elfárad az olykor melodrámába hajló alkotás.

Ha esik, menjen moziba a hétvégén!

A héten mutatják be Magyarországon a Berlinale versenyprogramjában debütált Mérgezett egér című osztrák-német vígjátékot, amelynek főszereplője egy kirúgott zenekritikus, aki bosszút esküszik korábbi főnöke ellen. A kritikák szerint Josef Hader filmjének erőssége a humor, azonban sok tekintetben csak a felszínt karcolja.

A Kisvárosi gyilkosok című dán feketekomédiában két középkorú férfi belefárad kiüresedett házasságába, részegen felbérel egy bérgyilkost, hogy tegye el láb alól a két asszonyt. Ám úgy tűnik, alábecsülték a nőket, akik hamarosan fordítanak egyet a történeten: és a férjeket teszik a bérgyilkos halállistájának élére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×