eur:
385.96
usd:
355.32
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Till Attila: jó korszakban van a magyar film

Till Attila: "jó korszakban van a magyar film"

A legjobb játékfilmnek járó, Uránia-csillaga nevű fődíjat nyerte el a Tiszta szívvel, Till Attila filmje a bécsi LET`S CEE Filmfesztiválon. A rendező örül az újabb elismerésnek, de az InfoRádiónak elismerte, már nem számolja, hányadik díját nyeri az alkotás.

141 filmet mutattak be a közép-kelet-európai régióból Bécsben, a versenyszekcióban tíz alkotás indult a díjért, amelyet a Tiszta szívvel nyert meg – mondta a film rendezője.

Till Attila: jó korszakban van a magyar film

„Ez a film már nem friss, sokfelé nyert, sokfelé bemutatták a világban, még éppen vetítik is Japánban, Franciaországban, Amerikában. Nagyon örültünk neki, hogy annak ellenére, hogy már egyéves, van olyan fesztivál, ahol megkapja a fődíjat.”

Till Attila bevallotta, tizennégyig számolta a film díjait, de mint mondta, már közelít a húszhoz.

„Azért nagyon jó, ha filmfesztiválokon nyer, mert gerjeszti a külföldi forgalmazást. Már több tizenöt országban vetítették, ami azt jelenti, hogy nagyjából ugyanannyi vagy még több ember nézte meg külföldön, mint itthon.”

A rendező elmondta, a Tiszta szívvelt már kicsit elengedte, a csapata folyamatosan készül filmekre. Az elmúlt másfél évben egy olyan forgatókönyvvel foglalkoztak, amelyet nem biztos, hogy le tudnak forgatni vagy nem a filmalap támogatásával, mert ők nem teljesen értenek egyet a forgatókönyvvel – jelezte Till Attila.

„Ha várni kell pénzekre, márpedig a magyar helyzet olyan, hogy egy nagyobb költségvetésű filmnél megeshet, hogy évekig elhúzódik az előkészület, érdemes közben kis költségvetésűt is csinálni.”

Till Attila kiemelte, jó korszakban van a magyar film. Hozzátette ugyanakkor, az emberek ugyan sok mozgóképet fogyasztanak, de nem feltétlenül a moziban.

„Most is vannak olyan filmek a mozikban – Kincsem, Enyedi Ildikó filmje, a Kojot – amelyeket mindenképpen ajánlok. És Török Ferenc 1945 című filmje is nagyon izgalmas lesz.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×