INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

kultúra

bál

székely bál

várkert bazár

budapest

Ma lesz a székely bál a Várkert Bazárban

InfoRádió / MTI

Idén is megrendezi a Budapesti Székely Bált a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szombaton a Várkert Bazárban. A negyedik alkalommal megtartott eseményre a székelyeket, a tiszteletbeli székelyeket és a székelyeket tisztelőket egyaránt elvárják.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan a bál teljes bevételét - jótékonysági céllal - öt külhoni magyar közösségnek ajánlják fel: az oklándi unitárius közösségnek, a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak, a Mária Rádió Erdély Egyesületnek, a Beregszászi Református Gyülekezet fenntartásában álló Pulzus Rádiónak, valamint Atyha római katolikus templomának.

Három évvel ezelőtt azzal a céllal indították útjára a Budapesti Székely Bált, hogy a rendezvény sikere, jó hangulata erősítse az összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, és segítse a rászoruló nemzettársakat.

A bál programja és a vacsora menüválasztása egyaránt a székely hagyományokra épít. A rendezvény a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Erdélyország az én hazám című produkciójával kezdődik. Ezt követik a köszöntők, majd Tiszteletbeli székely címeket is átadnak. A talpalávalót a vendégeknek Olti Attila és zenekara szolgáltatja. A bál ideje alatt gyermeksarkot üzemeltetnek interaktív játékokkal.

A bál fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018