INFORÁDIÓ 
2018. december 15. szombat
Valér

színház

molnár ferenc

alföldi róbert

Alföldi újra az Átriumban

InfoRádió / MTI

Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját mutatja be Alföldi Róbert főszereplésével, Znamenák István rendezésében pénteken a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház.

Molnár Ferenc 1929-es vígjátéka a társadalmi konvenciók színét és fonákját bemutató, elgondolkodtató darab - olvasható a színház közleményében.

A darab története Norrison bankigazgató és a gondjaira bízott Lydia, fontos üzleti partnerének lánya körül forog. Lydia Norrison tudtán kívül férjhez ment egy szegény emberhez, amit csak akkor árul el neki, amikor a szülők már útban vannak a lányukhoz. A bankárnak mindössze egy órája van arra, hogy a "szegény, kopottas" taxisofőrt rangos, méltó vejjé változtassa.

Molnár Ferenc egyfelvonásosának főszerepe már több színész életművében bizonyult emlékezetes munkának. Ezúttal Alföldi Róbert mutatkozik be a személyzetét óraműként működtető machinátorként, aki úgy véli, hogy ez a vígjáték valójában egy nagyon szomorú színdarab.

Az előadásban a lecsúszott grófot, Dubois-Schottenburgot Mihályfi Balázs alakítja, aki úgy gondolja, ez a darab tulajdonképpen kiskáté a mai magyar valósághoz. Az átváltozás alanyát, a taxisofőrt játszó Szatory Dávid szerint a sok kitekert és vicces helyzet mellett azért is zseniális ez a darab, mert bebizonyítja, hogy semmi sem csak fekete vagy fehér.

A produkcióban Lénárdt Laura, Lugosi György, Debreczeny Csaba, Parti Nóra, Némedi Árpád, Janicsek Péter, Fehér Balázs Benő, Dékány Barnabás, Barna Zsombor, Sipos Viktória, Bánky Sára és Hajdú Csilla játszik. A zeneszerző Zságer-Varga Ákos.

A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018