eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megkezdődött a VOLT fesztivál Sopronban

A nulladik nappal elkezdődött a 24. Telekom VOLT Fesztivál Sopronban, amelyre mintegy százötvenezer embert várnak július 2-ig.

A kedd délutáni helyszíni bejáráson a szervezők közölték: a magas látogatószámot az mutatja, hogy péntekre, amikor a nagyszínpadon az Iron Maiden ad koncertet, minden napijegy elfogyott és már bérletet sem lehet kapni a rendezvényre. A fesztiválon tavaly 123 ezren buliztak, amellyel akkor is rekordot döntöttek.

Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője az MTI-nek azt mondta, hogy főként Franciaországból, Németországból, Ausztriából és Szlovákiából érkeznek a külföldi vendégek, bár akadnak tengeren túli látogatói is a VOLT fesztiválnak.

A koncertek idén is két nagyszínpadon leszne, ezt a rendszert tavaly alkalmazták először. A két színpad egyikén lép majd fel az Iron Maiden mellett többek között a The Prodigy, az Axwell-Ingrosso páros, Wiz Khalifa, Slayer, Paul Kalkbrenner is, a hazai előadók közül pedig Ákos, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Halott Pénz és a Wellhello.

A Jana Színpadon főként magyar zenekarok adnak koncertet, mint a The Biebers, a Cloud 9+, a Margaret Island vagy a Belga.

A Telekom téren lehet majd követni a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, emellett Karányi tart lemezbemutatót, de fellép Metzker Viki és Lofti Begi is.

Fodor Tamás, Sopron polgármestere arról beszélt, hogy a VOLT fontos eseménye a városnak, hosszú évek után idén először nézhetik meg a látogatók Sopront úgy, hogy nincs lezárva egy-egy fontosabb terület, mert elkészült a Várkerület rekonstrukciója is.

Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a vállalat idén is megerősítette 4G hálózatát. A látogatók ingyenesen használhatják a wifit vagy tölthetik fel mobilkészülékeiket. Felállítottak egy olyan fényképezőgépet is, amellyel a fesztiválozó maga körül 360 fokban készíthet fotókat.

Hozzátette: a nagyszínpadon pedig időről időre az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért jóvoltából autista emberek képzőművészeti alkotásait mutatják be. A kezdeményezés célja, hogy érzékenyítsék a fesztiválozókat a betegségre. A soproni Lővér kempingben összesen kétezer négyzetméternyi színpad épült fel. Közülük a Telekom nevet viselő a legnagyobb, 16 méter magas, ezer négyzetméteres, száz tonna súlyú. A kisebb nagyszínpad 14 méter magas, nyolcszáz négyzetméteres és hatvan tonna súlyú. Több magasabb építmény is található a fesztiválon, mint a 18 méter magas torony, amelyből le lehet ugrani, valamint a 32 méter átmérőjű óriáskerék, a Sopron Eye.

A nulladik nap estéjén adják át a Petőfi Zenei Díjakat. A gálát 20 óra 30 perctől a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×