eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Földrajztanárok százai kerülhetnek utcára, magyar kézbe került a Praktiker - lapszemle

Székely László alapjogi biztoshoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Földrajztanárok százai kerülhetnek utcára azért, mert a szakgimnáziumokban megszűnne a földrajz oktatása. Javít szolgáltatásán a Ryanair.

A Magyar Nemzet arról ír, a Belügyminisztérium után a honvédelmi tárca is engedett az ellenzéki nyomásnak és felpuhítja a terrorellenes harc jegyében tervezett elképzeléseit. A lap információi szerint a HM továbbra is kitart amellett, hogy szükség van az alaptörvény módosítására, egy új különleges jogrendre, de már ne ragaszkodnak annyi jogkorlátozó lehetőséghez. Ezért tegnap informális egyeztetést tartottak a Jobbikkal és az LMP-vel.

A Magyar Idők cikke szerint kizárólag a Hungest Hotels Zrt. hotellánc saját tulajdonában lévő magyarországi szállodáira vonatkozik a vállalatnál jelenleg zajló, adásvételt előkészítő átvilágítás. Megmarad tehát a négycsillagos montenegrói és a szintén négy csillagos ausztriai hotel.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet is ír arról, hogy Székely László alapjogi biztoshoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, mert álláspontjuk szerint az egészségügyre fordított közkiadásokból nem lehet biztosítani a testi és lelki egészséghez való alapjogot. A szervezet elnöke szerint 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd, így az ország felének nem lesz alapellátója.

A Magyar Hírlapnak Czeizel Barbara a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője, a kora gyermekkori intervenció miniszteri biztosa azt nyilatkozta, sok ezer, akár húszezer család sajátos nevelési igényű gyermeke nem kapja meg a megfelelő korai ellátást, és nincs hatékony kommunikáció a kezelő és problémafelismerő területek között.

A Népszabadság cikke szerint földrajztanárok százai kerülhetnek utcára azért, mert a szakgimnáziumokban megszűnne a földrajz oktatása. Az elképzelés ellen aláírásgyűjtésbe kezdett a Magyar Földrajzi Társaság.

A Magyar Idők arról ír, a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett megyei és települési önkormányzatoknak, a rendkívüli támogatási keret összege 25,3 milliárd forint. A megyék váratlan kiadásaik támogatására 300 millió forintra pályázhatnak, míg a települések működőképességük megőrzésére, vagy egyéb, a feladataik ellátást veszélyeztető helyzet ellátására igényelhetnek pénzt.

A Magyar Idők arról ír, új szervezet kerülhet a távolsági autóbuszos társaságok fölé. Nyilvánosságra hozta Wáberer György miniszterelnöki megbízott a Volán-társaságok piacnyitásának az elveit. Minden negyedik buszjáratot magánvállalkozásoknak juttatna, a megrendelő szerepét pedig egy új szervezet venné át. A szakember azt reméli, hogy a verseny következtében fiatalabb buszokon utazhatnak majd az emberek.

A Magyar Nemzet cikke szerint javít szolgáltatásán a Ryanair. A London-Stansted és Barcelona repülőtéren átszálló utasoknak biztosítja a csatlakozásokat, egyelőre tesztjelleggel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem kell a repülőtéren bajlódni a feladott csomagokkal.

A Portfolio arról ír, magyar kézbe került a Praktiker. Jóváhagyta a versenyhivatal barkácsáruház hazai eladását. A vevő, a Wallis Asset Management a magyarországi üzletmenetet továbbra is a Praktiker márkanéven viszi tovább. A Praktiker 19 barkácsáruházat üzemeltet és mintegy 1200 alkalmazottat foglalkoztat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×