INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

program

veszprém

zenekar

koncert

Gizella-napok május elején Veszprémben

InfoRádió / MTI

Az ezeréves múltat idéző történelmi, valamint családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a Gizella-napokon május elején Veszprémben, ahol bemutatják az István és Gizella című zenés történelmi játékot is - közölte a város polgármestere csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula polgármester (FIDESZ-KDNP) elmondta, hogy a május 2. és 8. között tartandó programsorozat negyed évszázados múltra tekint vissza.

Kiemelte: az idén Veszprém viseli a Finnugor Kulturális Főváros címet, így a programokon bemutatkoznak az udmurt vendégek és lesz finnugor udvar, ahol viseletbemutató, táncház és finnugor zenei programok részesei lehetnek a látogatók.

Porga Gyula hozzátette, hogy a programsorozat idején megnyit a több évtizede zárva tartó veszprémi kertmozi, ahol többek között a Saul fia című Oscar-díjas filmet is vetítik majd.

Ring Júlia, a Veszprémi Programiroda kommunikációs munkatársa elmondta, hogy a fesztiválon fellép mások mellett a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, az LGT Emlékzenekar, a gyerekeket pedig a Mintapinty gyermekzenekar, a Kabóca Bábszínház és kézműves foglalkozások várják.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezőivel közösen pályázatot is hirdettek VeszPlán 2016 - Forgass filmet egy nap alatt Veszprémben! címmel, amelyre a pályázók ötperces rövidfilmekkel jelentkezhetnek.

Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya elmondta, hogy a fesztivál zárásaként mutatják be a Gizella és István című zenés történelmi játékot, amely magyar-német koprodukcióban készült. A szerző Stefan Daubner, az előadásban a scheyerni gimnázium énekesei és zenészei, valamint Veszprém Város Vegyeskara lép fel.

A műben, amely Gizella és István bajorországi esküvőjéről és az azt megelőző időszak problémáiról szól, középkori dallamok, bajor és magyar népdalok, opera, oratórium, valamint pop- és szambaritmusok is felcsendülnek - fűzte hozzá a karnagy, kiemelve, hogy a veszprémi előadást követően a nyár folyamán Bajorországban is bemutatják a történelmi játékot.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018