eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hat online filmsorozat nyert a Neumann-pályázaton

Hat online filmsorozat nyert hatmillió forint támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Neumann-pályázatán - tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Négy magyarországi és két határon túli, online sorozat tervével pályázó alkotói csapat jutott összesen hatmillió forintos támogatáshoz a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja keretében kiírt idei Neumann János-pályázat második fordulójában - közölte a hatóság.

A mandiner.hu oldalon látható majd a Jelversek, amelyben siketek jelelnek el tíz klasszikus művet, valamint az Épületek XXI. című sorozat, amely tíz kiemelkedő, az idei Média Építészeti Díjért versenyzett kortárs alkotást mutat be.

A válasz.hu-n lehet majd megnézni a Folk című portréfilm sorozatot, amely öt újhullámos magyar népzenei formációról, köztük a Góbé és a CimbaliBand zenekarról szól.

A Kitekinto.hu-n az Esélyek és veszélyek című ismeretterjesztő ötrészes riportsorozatra lehet majd kattintani, amely a kereszténység és az iszlám békés együttélési lehetőségeit kutatja fel.

Ugyanakkor a határon túli támogatottak közé tartozik az Erdély mozgóképes öröksége című ötrészes websorozat a kolozsvári filmstúdió és alapítója, Janovics Jenő történetéről, amelyet a mediaklikk.hu oldalon tesznek közzé, valamint az Útravaló Erdélyből címmel az mno.hu-n, illetve a szekelyhon.ro-n futó portréfilmek, amelyekben hét különleges erdélyi egyéniség vall emberi és családi örökségükről.

A többi között Böjte Csaba szerzetes, Kányádi Sándor költő és Széles Anna színésznő - sorolják.

A médiatanács 2012 óta eddig 70 online filmet, filmsorozatot, illetve hangoskönyvet támogatott 76 millió forinttal a Neumann János-pályázatokon annak érdekében, hogy ösztönözze az interneten nézhető, hallgatható igényes magyar médiatartalmak előállítását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×