eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Októberben öt magyarországi előadása lesz a Lord of the Dance-nek

Októberben négy magyar városban, öt alkalommal láthatja a közönség a világhírű Lord of the Dance felújított változatát, két magyar táncossal a főszerepben.

Október 20-án Veszprémben, 21-én Debrecenben, 22-én és 23-án Budapesten, 24-én pedig Győrben mutatják be az 1996-os világhírű előadás tavaly teljes felújított változatát. A Lord of the Dance - Dangerous Games tavaly szeptemberben nagy sikerrel, húsz előadással debütált a London Palladium színházban, jelenleg pedig három társulattal járja a világot. Az európai turnéban két magyar táncost is láthat a közönség: Papp Zoltánt a Lord, Krén Andrást pedig a Dark Lord szerepében - közölték a szervezők az MTI-vel.

Michael Flatley, miután húsz évvel ezelőtt világhírűvé tette a kelta táncot, visszatért és 2014-ben több hónapig tartó munkával újra koreografálta és rendezte produkcióját. A Dangerous Games több ponton eltávolodik az eredeti produkciótól. A művész az új táncokat korszerű vizuális-, és fénytechnikával ötvözte, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig gyakorlatilag egy teljesen új produkciót hozott létre.

Az előadásban szerepet kapott az egykori Girls Aloud együttes énekesnője Nadine Coyle, aki Erin Istennőt alakítja a show-ban, tőle hallható többek között a produkció címadó dala is, amelyet Gerard Fahy szerzett, ahogyan az új dalok és az előadás újra hangszerelése is az ő nevéhez fűződik.

A produkció egyik legnagyobb különlegessége, hogy a nyitójelenetben Michael Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a közönséget, bemutatja, honnan is indult az ő karrierje, a híres fináléjelenetben pedig Flatley virtuális mása is megjelenik a modern technika segítségével.

A táncművész profi karrierje az 1980-as években kezdődött, de a nemzetközi áttörést az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott hétperces tánca jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában teljesedett ki.

Az előadást 21 egymást követő napon játszották a londoni Wembley Arénában, 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta el 1998 júniusáig. A táncos a Rekordok könyvébe három egyéni kategóriában is bekerült: a legjobban fizetett táncos, a legmagasabb összegre biztosított lábak (40 millió dollár) és a világ leggyorsabb lába (35 "tap", talajhoz érintés másodpercenként).

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×