INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Rékasi Károly visszatér a József Attila Színház új évadában

InfoRádió / MTI
A júniusban súlyos motorbalesetet szenvedett Rékasi Károly a Bűntény a Kecskeszigeten című drámában tér vissza a József Attila Színház új évadjában - mondta el Nemcsák Károly, a színház igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hozzátette: a színművész emellett Pikali Gerdával közösen fog játszani a Boldogság című kétszereplős darabban, amelyet művelődési házakba és más színházakba szeretnének "értékesíteni", így népszerűsítve a József Attila Színházat.

Az intézmény a 2015/2016-os évadra számos további premierrel is készül: szeptember 19-én, a Színházak éjszakáján mutatják be a Helyet az ifjúságnak című zenés vígjátékot, Shakespeare Othello című drámája Telihay Péter rendezésében pedig október 3-án kerül színre.

A gyerekeknek szóló Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című mesedarabot október 10-én, míg a Bűntény a Kecskeszigeten-t október 20-án mutatják be. Valló Péter állítja színpadra Hunyady Sándor A három sárkány című színművét, a darab bemutatója november 7-én lesz - ismertette a teátrum igazgatója.

Decemberben kerül első alkalommal a színpadra a Korál együttes dalait felvonultató, Verebes István által rendezett Angyalföldi ballada című mű, míg Joseph Kesselring Arzén és levendula című bűnügyi vígjátékát februárban láthatja a közönség.

A József Attila színház 2015/2016-os évadát számos gyermekprogramot is felölelő utcabál nyitja meg szeptember 12-én, szombaton.

A címlapról ajánljuk