INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Bagolyfészekben is éjszakázhatnak a könyvbarátok

InfoRádió / MTI
Ma rendezik meg a Kis könyves éj elnevezésű rendezvényt mintegy 25 független könyvesboltban és több kulturális intézetben országszerte. A helyszíneken könyvbemutatókkal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A Kis könyves éj mintegy 25 független könyvesbolt és öt kulturális intézet - a British Council, a Cseh Centrum, a Flamand Képviselet, a Francia Intézet és a Camoes Intézet - részvételével zajlik 16 órától éjfélig. A program célja, hogy kedvet ébresszen a könyvesboltba járáshoz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Budapesten az Anno Mesebolt, a Bookstation, a Teleki Téka, a Famulus Könyvesbolt, a Gondolat Könyvesház, az Írók Boltja, a Keddshop, a Két Egér Könyvesbolt, a Klauzál 13, a Láng Téka, a Latitudes, a Libra Könyvesbolt, a Litea, a Massolit Books & Café, a Millennium Könyvesház, a Paradigma Kuckó,
a Párbeszéd Könyvesbolt, a Pozsonyi Pagony és a Rukkola, Vácott az Arcus, Budakeszin a Betűtészta Mesekönyvbolt, Biatorbágyon a Kisgombos, Pécsett a Bagolyfészek, Sopronban pedig a Cédrus Könyvkereskedés várja a közönséget.

A Cédrus Könyvkereskedés Kőkoptatók címmel városi túrát szervez, a Két Egér Könyvesboltban könyvszobrászatot tanulhatnak gyerekeknek és felnőttek a Cellux Csoporttal, a Massolit Books and Caféban Ónodi Eszter tart felolvasást Dimitri Verhulst flamand szerző Elcseszett napok egy elcseszett bolygón című könyvéből, a KeddShopban minirajzfilmet készíthetnek az érdeklődők, a Millennium Könyvesházban könyvbemutatót tart a Tevan Kiadó Cselenyák Imrével, Kornis Mihállyal, Kukorelly Endrével és Petőcz Andrással. A Bookstationben Földváry Kinga, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára tart előadást Populáris irodalom - Tudomány vagy bűnös szenvedély? címmel.

Az Írók Boltjában Kemény István és Kemény Lili estje lesz hallható, a Betűtészta Mesekönyvboltban a 2012-es Kecskeméti Utcazenész Találkozó szakmai díjának nyertese, a MeloDisztiK formáció lép fel, a Bencés Könyvesboltban pedig pannonhalmi gyógynövényteák, csokoládék, likőrök és mézek kóstolóját tervezik, valamint megtekinthető egy kiállítás a Pannonhalmi Főapátságról.

A részletes program a www.kiskonyves.blog.hu-n olvasható.

A címlapról ajánljuk