eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla

Öt pályázat érkezett a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára

Öt pályázat érkezett hétfőig a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára - tájékoztatta az MTI-t Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtóreferense.

A posztra azért írt ki pályázatot a szegedi közgyűlés, mert a jelenlegi főigazgató, Gyüdi Sándor mandátuma a nyáron lejár. Az új vezető 2013. július 1-jétől öt éven át irányíthatja a kulturális intézményt.

A Juronics Tamás művészeti igazgatóval, Bodolay Géza drámai tagozatvezetővel, valamint Pál Tamás első karmesterrel együttműködő jelenlegi főigazgató az MTI érdeklődésére korábban elmondta, ismét pályázik a pozícióra.

Önálló pályázatot nyújtott be Juronics Tamás is, aki színházi pozíciója mellett a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetői posztját is betölti. A Délmagyarország értesülései szerint a pályázók között van Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi direktora, Szolnoki Tibor színművész, énekes, valamint Vasvári Csaba, a székesfehérvári színház egykori vezetője, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.

A pályázatokat január 2-ig kellett postázniuk a jelentkezőknek. A pályázati kiírás szerint a főigazgató személyéről a szegedi közgyűlés a pályázati határidőt követően 30 napon belül dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×