eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gulyás: A látogatottság csak egy jól hangzó adat

Tavaly több mint ötven százalékkal növelte a bevételét a Műcsarnok; az intézmény igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

A bevétel növelése - már csak a gazdasági válság miatt is - fontosabb, mint a látogatók számának alakulása - mondta a műsorban Gulyás Gábor, hangsúlyozva: a Műcsarnok tavaly több mint ötven százalékkal növelte bevételét, és úgy tűnik, ez a tendencia idén is folytatódik.

A látogatottság egy jól hangzó adat - főleg az újságírók kedvelik -, de egy kiállítás értékéről, színvonaláról gyakran elég keveset mond - tette hozzá Gulyás Gábor, aki szerint vannak kitűnő tárlatok, "amelyekre a kutya sem kíváncsi", és vannak sokakat vonzó kiállítások, amelyek kevésbé színvonalasak.

A kortársra mindig is kevesebben voltak kíváncsiak, mint a klasszikus művészetre. Nincs előírva, hogy ennek így kell lennie, hiszen például Angliában tömegek kíváncsiak a kortárs művészetre - emelte ki a múzeumigazgató.

Az Aréna adását teljes terjedelmében meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×