eur:
388.84
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Mindenkit vár az Óbudai Nyár

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Óbudai Nyár programsorozatot. Ingyenes koncertek várják az érdeklődőket június 15-től a Főtéren, színházi programok a Zichy udvarban. Az Óbudai Társaskör udvarán zene, színház, opera előadások, a Kobuci kertben filmklub, koncert és gyerekprogram, valamint számos kiállítóhely látogatható.

Közel hetven kulturális programmal várják az érdeklődőket Óbudára. A városrész nyári programjai igen sokszínűek a családi rendezvényektől, a nagyszabású és ingyenes koncerteken át az intim hangulatú előadásokig - hangsúlyozta Bús Balázs a III. kerület polgármestere.

"A kultúra a legfontosabb eszköz a közösségszervezésben, ez a fő célja a 12 éves Óbudai Nyár sorozatnak is. Nagyon sokan vannak, akik nem tudnak nyaralni, fontos, hogy nekik tartalmas programokat tudjunk kínálni egész nyáron. Emellett azokat is szeretnénk megszólítani, akik Óbudára látogatnak, és itt megismerik, kulturálisan mennyire gazdag a városrész. Az Óbudai Nyár programjaiban visszaköszön a kerület sokszínűsége, van itt lakótelep, kertváros, Duna-part, hegyvidék. A műsor is változatos, bízom benne, hogy mindenki talál magának kedvére való programot" - hangsúlyozta Bús Balázs.

A Főtéren június 15-én az Óbudai Danubia Zenekar Strauss estjével kezdődik az ingyenes koncertsorozat. A hagyomány szerint június 23-án és 24-én rendezik meg az Óbudai búcsút, amelyen többek között operett est és Demjén koncert várja az érdeklődőket. A nyár folyamán, a főtéren Horgas Eszter fuvola virtuóz, valamint a Benkó Dixiland Band és a Budapest Ragtime Band is koncertet ad.

A Zichy udvarban színházi és zenei előadások, a Cigányprímás operett, az Átutazó, Udvaros Dorottya és Dés László koncertje, Bodrogi Gyula rendezése, A Bermuda háromszög botrány lesznek műsoron.

Az Óbudai Társaskör kertjében Szalóki Ági Odavagyok magáért című koncertjével június 27-én kezdődik az Óbudai Nyár, a továbbiakban többek között Snétberger Ferenc gitárművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenysorozata, illetve Donizetti Don Pasquale operája lesz látható. Két nagy sikerű színházi előadást is újra műsorra tűznek Béres Ilona és Tordai Teri főszereplésével Örkény Macskajátékának átiratát, A Szkalla lányokat, valamint Fullajtár Andrea és Õze Áron előadásában a Gyógyír északi szélre című darabot.

A Kobuci kertben beszélgetéssekkel és filmvetítésekkel Garas Dezsőre emlékeznek. A nyári könnyűzenei koncertek sem maradnak el, fellép a Bëlga, a Kiscsillag és a Quimby is. A családokat az Alma Együttes, a Hébe-Hóba Banda, és a Kolompos Együttes várja.

A III. kerület belterületén egy könnyű sétával megközelíthető hat galéria és múzeum. Június 16-án a Múzeumok éjszakáján délután négy órától éjfélig családi programokkal Dolhai Attila és Hot Jazz Band koncerttel készül az Óbudai Múzeum. Ugyanitt július 7-én családi napot tartanak, Rutkai Bori vacka dalokat énekel, Lackfi János pedig mesél a gyerekeknek.

Az Óbudai Nyár a Békásmegyeri Csobánka téren egy népünnepéllyel zárul, a Hékás-Békás rendezvény szeptember elsejei számos gyermek és táncprogramja után Nagy Feró és a Beatrice lép színpadra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×