eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

A Diótörőtől a koncertekig - karácsonyi programajánló

A Diótörő és más családi színházi programok, valamint könnyűzenei és népzenei koncertek színesítik a karácsonyi hétvégén a fővárosi kulturális kínálatát.

Szombat délelőtt városszerte még akadnak családi programok, amelyek elterelhetik a kisebbek figyelmét a karácsonyi készülődésről. A Budapest Bábszínház két előadást is tart a Diótörőből, a Kolibri Fészekben A boldog herceg látható, a Fővárosi Nagycirkuszban pedig délelőtt is bemutatja FENMO című műsorát a kínai Jinan társulat. Karácsony első napján, vasárnap a Kaláka együttes ad akusztikus koncertet felnőtteknek a Marczibányi téri Művelődési Központban.

A Budapesti Operettszínházban délután és este Dolhai Attila koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, a népszerű musicalszínész zenekari kísérettel válogat musicalrészletekből, saját dalokból, és ad elő magyar és külföldi feldolgozásokat.

Hétfőn már igazi programdömping várja a zenés programok kedvelőit. A Syma Rendezvénycsarnokban Karácsonyi Szuperkoncertet rendeznek Zséda, Wolf Kati, Tóth Gabi, Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Takács Nikolas, a Budapest Jazz Orchestra és Gönczi Gábor Smile együttese részvételével.

Az A38 Hajón két alternatív együttes, a Kesh és az Esti Kornél dupla lemezbemutató koncertet tart, a Gödör klubban pedig megkezdődik a Karácsonyi Esszencia koncertsorozat, amelyen egy héten át a kulturális helyszín legnépszerűbb előadói lépnek fel, ez alkalommal a népzenei együtteseket a Kaláka, a Makám és a Somnakuno Kher Táncszínház képviseli.

A színházi programok közt karácsony mindkét napján napközben természetesen a családi programok kerülnek előtérbe: A Diótörőt az Operaház mellett a Mom Kulturális Központ is bemutatja vasárnap és hétfőn a Szentpétervári Állami Balett előadásában, de a RaM Colosseum is műsorára tűzi a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola növendékeinek előadásában. Szintén családi program lehet még a Pöttyös Panni az iskolában, amelyet a Thália Színház tűz műsorára, a Berg Judit meséi nyomán készült Rumini produkció a Magyar Színházban, illetve két Presser-musical, a Padlás és a Túl a Maszat-hegyen, amelyek a Vígszínházban és a Pesti Színházban láthatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×