eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Divinyi Réka: A jó történetek elmesélésében lehet a magyar filmgyártás erős

Történeteket kell elmesélniük a magyar filmeknek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottságának tagja, aki szerint nem lenne szerencsés kizárólag Kabos Gyula-féle vígjátékokkal visszacsábítani a mozikba a nézőket.

Meg kell tanulnunk érvényes történeteket mesélni, és akkor jó filmek fognak születni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Divinyi Réka, aki szerint az emberek többsége a jó történet miatt ül be a moziba.

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottságának tagja nem hisz abban, hogy bármelyik korszakhoz vissza kellene nyúlniuk a filmkészítőknek. Nem kell csak Kabos Gyula-féle habkönnyű vígjátékokat forgatni, hogy visszacsalogassuk a magyar nézőket, mert egy idő után unalmassá válik, viszont csak művészfilmeket sem érdemes rendezni - fűzte hozzá.

A forgatókönyvíró szerint az átlag magyar nézőt sokféle műfajú film érdekli. Azt szokták mondani, hogy a moziba járók csak a romantikus komédiára és a vígjátékokra ülnek be, de remélem, ez nem így van - mondta.

Divinyi Réka kiemelte: a jó történetek elmesélésében lehet a magyar filmgyártás erős. Nyilvánvaló, hogy akciófilmekben ez nem fog menni, és technikailag sem mi fogjuk megújítani a filmezést, de a kreativitásunkat bele tudjuk tenni a moziba.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×