eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

XII. "Magyar tanárok és diákok találkozója a Magyar Kálvárián"

A Rákóczi Szövetség kiemelt prioritásként kezeli a kárpát-medencei magyar fiatalok sokoldalú támogatását, a határon átnyúló magyar-magyar ifjúsági cserekapcsolatok, és ezáltal a kárpát-medencei magyar összetartozás-tudat erősítését. E célból a Szövetség minden évben számos nyári tábort, vezetőképzőt, történelmi vetélkedőt és tanulmányutakat, szervez magyar fiatalok részére.

A "Magyar tanárok és diákok találkozója a Magyar Kálvárián" elnevezésű középiskolás találkozót 1999-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy biztosítsa a magyarországi és külhoni középiskolás diákok és tanárok kapcsolatépítését. A rendezvény nem titkolt szándéka továbbá, hogy az ifjúság megismerje saját történelmét, elősegítse a fiatalok társadalmi szerepvállalását és a nemzeti önazonosságuk erősítését.

A Szövetség egyik legsikeresebb és az ifjúság körében legkedveltebb tábora a "Magyar Tanárok és Diákok a Magyar Kálvárián" elnevezésű kárpát-medencei középiskolás nyári tábor, amelyet minden évben Sátoraljaújhelyen rendeznek meg 260 magyarországi és külhoni magyar középiskolás diák és tanárai részvételével.

A találkozót idén 2011. július 8-14. között tartják - tájékoztatott a Rákóczi Szövetség. A táborban a diákok napközben történelmi, irodalmi, kulturális előadásokon, kirándulásokon, irodalmi vetélkedőn vesznek részt, este filmvetítés, színházi előadás, koncertek, előadások, néptánc oktatás színesíti a programot.

A találkozóra azok a magyarországi és külhoni középiskolák kaptak meghívást, ahol ifjúsági szervezete működik a Szövetségnek. Jelenleg 144 kárpát-medencei középiskolában működik ilyen szervezet.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×