eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Javulás várható a magyar műtárgypiacon

A magyar műtárgypiac mindig némi késéssel követi a nyugati trendeket - mondta az InfoRádiónak Virág Judit galériatulajdonos, azok után, hogy a nagyobb külföldi aukciós házak az utóbbi időszakban egységesen fellendülésről számoltak be.

Javulás vár a téli aukcióktól az InfoRádió által megkérdezett galériatulajdonos, ám abban nem bízik, hogy elérik a 2007-es árszintet. Virág Judit kiemelte: reményei szerint két éven belül éri utol magát a piac.

Nemzetközi szinten már élénkülés tapasztalható, de ez még nem gyűrűzött be Magyarországra. Fáziskésés látható, mivel korábban a válság kitörésekor a nemzetközi piacon már nyomott árak voltak, míg a magyar galériák még jó aukciókat szerveztek a leütési árakat és az elkelési arányszámokat tekintve - fejtette ki.

Virág Judit szerint itthon a műtárgypiac visszaesése pszichés állapot miatt történt, mert a pénz rendelkezésre állt, de a hangulat nem volt olyan, hogy az emberek vásároljanak.

Ezt az időszakot a középkategóriás képek sínylették meg, míg a kiemelkedő darabokat kiemelkedő jó áron tudták eladni, és a kisebb értékű műtárgyakra mindig jó volt a kereslet - hangsúlyozta a galériatulajdonos.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×