eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Junior Prima Díj az InfoRádió munkatársának

Idén már harmadik alkalommal adták át tíz fiatal, 30 év alatti újságírónak, köztük az InfoRádió munkatársának a Magyar Sajtó kategóriában a Junior Prima Díjat, melynek társalapítója az Erste Bank Hungary Nyrt. A szakmai elismerés mellett anyagi támogatással is járó díjakat a Juhász Judit, Veiszer Alinda két évvel ezelőtti díjazott és Tamás Ervin alkotta zsűri ítélte oda a győzteseknek.

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díjakat 2007-től kifejezetten fiatal tehetségek számára is odaítélik: a Junior Prima Díjakat először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat - sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet- és építőművészet - hívott életre az alapítvány kuratóriuma. Az Erste Bank a Magyar Sajtó díj társalapítójaként csatlakozott a kezdeményezéshez.

Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a díj átadását követően elmondta: az Erste Bank örömmel állt a kezdeményezés mellé, és büszke arra, hogy hozzájárulhat tehetséges fiatal újságírók támogatásához. Manapság talán még a korábbi időszakoknál is érvényesebb az a megállapítás, hogy az információ komoly hatalom. Ezzel a hatalommal pedig felelősségteljesen élni is tudni kell. A szakmai megbecsülésen túl a díj hozzájárulhat az újságírók számára is oly fontos anyagi függetlenség biztosításához.

A Magyar Sajtó kategóriában idén is tíz 30 év alatti fiatal újságírónak ítélte oda a zsűri a fejenként hétezer euróval járó elismerést: Ablonczy Bálint (Heti Válasz), Bátorfy Attila (Kreatív Magazin), Kis Judit (MTI), Munkácsy Márton (FigyelőNet), Oláh András (InfoRádió), Pető Péter (Népszabadság), Rovó Attila (MR1-Kossuth Rádió), Szentkirályi Balázs (Index.hu), Vidos Mihály (MTV), Weinhardt Attila (Portfolio.hu).

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×