INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kíváncsi rá, melyik a Beatles száz legjobb dala? Itt a lista!

InfoRádió / MTI
A száz legjobb Beatles-számot rangsorolta a Rolling Stone című amerikai magazin. A nagy múltú zenei újság szerdán megjelent Beatles-különszámában megjelent ranglista élén az 1967-es A Day in the Life című Lennon-McCartney-szerzemény végzett.

Második lett az annak idején hatalmas kasszasikert hozó I Want to Hold Your Hand 1963-ból, míg a harmadik helyet a John Lennon liverpooli gyermekkora iránti nosztalgiáját felidéző Strawberry Fields Forever szerezte meg.

A különszám kiadását a legendás angol együttes utolsó, tizenkettedik stúdióalbuma, a Let it Be megjelenésének 40. évfordulójára időzítették.


"Lennonnak, McCartney-nak és Harrisonnak elképesztően magas szerzői mércéje volt" - fogalmaz a különszám bevezetőjében Elvis Costello zenész. Hozzáfűzte: miután elkezdtek valóban felnőni, az egyszerű szerelmes dalszövegeket felváltották a felnőtt-történetek, később pedig olyan nagy témák, amelyeket nem is várnánk egy fülbemászó popdal-szövegben.

A lista negyedik helyén Paul McCartney eredetileg Scrambled Eggs (Rántotta) munkacímen futó, később a Yesterday végleges címen megjelent 1965-ös örökzöldje végzett.

Ötödik az In My Life, hatodik a Something (ez a legmagasabbra taksált George Harrison-szerzemény), hetedik a Hey Jude, nyolcadik a Let It Be, kilencedik a Come Together, tizedig pedig a While My Guitar Gently Weeps című dal lett.

A címlapról ajánljuk