eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kíváncsi rá, melyik a Beatles száz legjobb dala? Itt a lista!

A száz legjobb Beatles-számot rangsorolta a Rolling Stone című amerikai magazin. A nagy múltú zenei újság szerdán megjelent Beatles-különszámában megjelent ranglista élén az 1967-es A Day in the Life című Lennon-McCartney-szerzemény végzett.

Második lett az annak idején hatalmas kasszasikert hozó I Want to Hold Your Hand 1963-ból, míg a harmadik helyet a John Lennon liverpooli gyermekkora iránti nosztalgiáját felidéző Strawberry Fields Forever szerezte meg.

A különszám kiadását a legendás angol együttes utolsó, tizenkettedik stúdióalbuma, a Let it Be megjelenésének 40. évfordulójára időzítették.


"Lennonnak, McCartney-nak és Harrisonnak elképesztően magas szerzői mércéje volt" - fogalmaz a különszám bevezetőjében Elvis Costello zenész. Hozzáfűzte: miután elkezdtek valóban felnőni, az egyszerű szerelmes dalszövegeket felváltották a felnőtt-történetek, később pedig olyan nagy témák, amelyeket nem is várnánk egy fülbemászó popdal-szövegben.

A lista negyedik helyén Paul McCartney eredetileg Scrambled Eggs (Rántotta) munkacímen futó, később a Yesterday végleges címen megjelent 1965-ös örökzöldje végzett.

Ötödik az In My Life, hatodik a Something (ez a legmagasabbra taksált George Harrison-szerzemény), hetedik a Hey Jude, nyolcadik a Let It Be, kilencedik a Come Together, tizedig pedig a While My Guitar Gently Weeps című dal lett.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×