eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kéthly Anna a moszkvai filmfesztiválon

Az orosz fővárosban Claude Lelouch francia filmrendező életműdíjának átadásával, valamint Egy nő és a férfiak című filmjének vetítésével kezdődik a 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál.

 A találkozón a játékfilmek versenyében szerepel Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló, Az utolsó jelentés Annáról című filmje is.

Ezen kívül két magyar részvétellel készült koprodukció is szerepel a versenyben: a Látogatás című, osztrák-magyar-svájci film, amelynek rendezője Pejó Róbert, s amely elnyerte a legutóbbi filmszemle rendezői díját, továbbá a szerb-szlovén-francia-magyar koprodukcióban készült Besa - Az adott szó, amelyet Srdjan Karanovic rendezett.

Az orosz programban a nézők húsz dokumentum-, negyvenkilenc animációs és huszonöt játékfilmet láthatnak. Ezt a sorozatot Alekszadr Atanaszjan krimidrámája nyitja meg, és itt vetítik egyebek mellett Nyikita Mihalkov Csalóka napfény 2 című alkotását is, amelyet már Cannes-ban is bemutattak.

A fesztivál egyik nagy érdeklődésre számot tartó sorozatának a volt Szovjetunió filmstúdióiban készült háborús filmek retrospektívja ígérkezik, míg egy további visszatekintésben a filmművészet legkiemelkedőbb orosz és külföldi rendezőinek alkotásait láthatják a nézők. Retrospektív sorozatban vetítik Luc Besson, Claude Chabrol, Segio Leone és Akira Kuroszava számos filmjét.

Az alkotásokat június 26-áig vetítik, Mészáros Márta alkotását kedden mutatják be. A 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál Szent György-díját nemzetközi zsűri ítéli oda, amelynek elnöke Luc Besson francia filmrendező.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×