eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pünkösdi fesztivál a skanzenben

Utcazenészekkel, gólyalábasokkal, vásárosokkal, kézművesekkel és neves muzsikusokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pünkösdi fesztiváljára - mondta az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs munkatársa.

A szentendrei skanzen épületeinek húsz százalékában keletkezett kisebb-nagyobb kár, ez azonban nem akadálya annak, hogy megtartsák a pünkösdi fesztivált a szabadtéri múzeumban. A programok, amelyek ideje alatt vásárosok is kínálják majd portékájukat, vasárnap és hétfőn reggel kilenc és este hat óra között zajlanak majd.

Takách Zsuzsanna, a skanzen kommunikációs munkatársa az InfoRádiónak elmondta: lesz műsor kicsiknek és nagyoknak is, előbbieknek bábelőadás, utóbbiaknak utcaszínház. A kézműveskedni vágyók kipróbálhatják majd a gyertyamártást, készíthetnek nemezvirágot és rongybabát, vagy fazekaskodhatnak is, ha úgy tartja kedvük.

A Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes és a Mezei Virágok Népdalkör egy közös produkciót ad elő Bál Pünkösdkor címmel, míg a Kisalföld tájegység Ásványrárói házában felelevenítik a pünkösdi királynéjárás szokását, a kisebbeket pedig megtanítják a helyi gyerekjátékokra.

Több ismert zenész és fellép majd a skanzenben: vasárnap a Kerekes Band ad koncertet a fesztiválon, míg hétfőn Szalóki Ági és zenekara játszik a látogatóknak - fűzte hozzá Takách Zsuzsanna.

A részletes programot itt találja.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×