eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ámosz Oz és Izrael lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége

Huszonöt ország több mint 500 alkotója vesz részt a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amely április 22. és 25. között mintegy 50 ezer kötettel és 370 programmal várja a közönséget a budai Millenáris parkban.

Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a fesztivál idei díszvendég országa Izrael lesz, a Budapest Nagydíjat pedig Ámosz Oz világhírű izraeli író veheti át.

A négynapos seregszemlén Szaúd-Arábia révén először állít ki arab ország, első alkalommal látogatnak a fesztiválra brazil és vietnami alkotók, de a régi kiállítók többsége - például a spanyolok, lengyelek, görögök vagy japánok - is képviseltetik magukat. A magyar nyelvű irodalmat 450 anyaországi és határon túli szerző képviseli - közölte az MKKE igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×